Ophef door lesbisch stel in Disney's Finding Dory

Blog
Top of flop
Rachel de Koning
07-06-2016
Deze maand komt het vervolg van de Disney-film en kaskraker Finding Nemo uit in de Amerikaanse bioscopen. Na zo'n 10 jaar gaan we niet meer op zoek naar Nemo, maar naar de grappige en vergeetachtige Dory. Niet heel verrassend draagt de film dan ook de titel Finding Dory. Finding Dory brengt nu al reacties teweeg vanwege de laatste trailer die vrijgegeven is. De trailer onthult twee dames bij een kinderwagen en zou daarmee het eerste lesbische koppel in een Disney-film ooit zijn... Hollywood is daar schijnbaar nog niet klaar voor, vertellen o.a. het AD, Metronieuws en de reacties op Twitter.

https://www.youtube.com/watch?v=MKJA-VLpiCo

Boycot Finding Dory
In de trailer is bij ongeveer 01:05 minuut te zien dat twee vrouwen een gevallen flesje uit een kinderwagen terug willen geven aan het kind en dat leidde tot veel reacties online, voor een aantal mensen zelfs reden genoeg om de film te boycotten. Het gerucht gaat dat Disney voor het eerst een lesbisch koppel introduceert in hun animaties. Opvallend detail is dat Ellen DeGeneres de stem inspreekt van Dory... Dit behoeft geen extra uitleg, toch?

Deja vu-moment
Deze ophef rondom een Disney-film doet me denken aan de tijd dat The Princess and the Frog uitkwam. De hoofdrol in deze film gaat uit naar een getinte prinses. Haar huidskleur zou niet donker genoeg zijn, de prins die ze trouwde zou te licht van huidskleur zijn en ga zo maar door.

Zouden kinderen hier écht allemaal bij stilstaan? Ik vraag me af of kinderen het vreemd vinden om twee vrouwen bij een kinderwagen te zien. In het dagelijks leven zie je toch ook regelmatig twee dames bij een kinderwagen staan? Het is aan jezelf om in te vullen of het om een stel gaat of juist gewoon twee vriendinnen. Disney maakt het realiteitsboekje open. Daar zouden ouders toch eigenlijk blij mee moeten zijn?

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief