Pixar biedt gratis cursus over storytelling

Blog
Opinie
Jody Koehler
20-02-2017
Ja, je leest het goed. Pixar, de animatiestudio bekend van o.a. Toy Story en Finding Nemo biedt een nieuwe reeks Engelstalige videolessen over storytelling aan. Dit doen ze onder de noemer : een samenwerking tussen Disney's Pixar en de online educator Khan Academy. In het 3e seizoen laat de animatiegrootmacht zien hoe binnen Pixar verhalen gecreëerd worden. En waardoor deze iedereen toch altijd weer weten te raken.De kracht van storytelling
Van 'Er was eens...' tot 'En ze leefden nog lang en gelukkig.' Als er één bedrijf is dat impactvolle verhalen kan creëren, dan is het natuurlijk Disney. Iedere animatiefilm van deze producent vertelt een duidelijk verhaal. Over bijvoorbeeld ouderschap, diepe verlangens of vriendschap. In het nieuwe seizoen van Pixar in a Box vertellen story-artist Valerie LaPointe en UP! en Monsters Inc.- director Peter Docter over hoe een verhaal binnen hun hoofd én de muren van Pixar ontstaat. En hoe er vervolgens jarenlang aan een idee gewerkt wordt.

https://youtu.be/ru84HBS7B_4

Pixar in a Box
Interessant is ook dat de interactieve lessenreeksen van Pixar in a Box het volledige productieproces van een animatiefilm doorlopen. Verschillende directeuren, animatoren en andere Pixar grootheden zijn hierbij aan het woord. Zij zoomen in op de verschillende aspecten van het maken van een animatiefilm: van storytelling tot meer technische onderwerpen als animation en rendering.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de kunst van storytelling, de complete cursus vind je hier: The Art of Storytelling.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief