PleaseRobMe.com wijst op gevaren privacy

Blog
Opinie
Jody Koehler
24-02-2010
Ben jij al bekend met PleaseRobMe.com? De website is deze week een veelbesproken onderwerp. En wat blijkt, er zitten drie Nederlanders achter het initiatief. De boodschap van de heren is duidelijk; let op met wat je deelt op een sociaal netwerk want iedereen leest mee. Ook inbrekers. De website van Boy van Amstel, Frank Groeneveld en Barry Borsboom heeft heel wat stof doen opwaaien. Over privé gegevens, social networking games en dommigheid.

Where are you?
Op PleaseRobMe.com is het volgende te lezen: "The danger is publicly telling people where you are. This is because it leaves one place you're definitely not... home. So here we are; on one end we're leaving lights on when we're going on a holiday, and on the other we're telling everybody on the internet we're not home." De schijnwerper staat dus duidelijk op sites als Foursquare, Gowalla en in zekere zin ook Google Buzz. En bij deze diensten draait het om 3 dingen; locatie, locatie, locatie. Lees hier ook mijn eerdere blogpost over Foursquare als online PR tool?

Onzin
En de heren bedoelen het goed, zij willen een algemeen punt maken en internetters wijzen op de privacygevaren. Maar de functie van de site vind ik persoonlijk onzin. Ga zelf maar na; vertel dat je een baan hebt en iedereen weet dat je tussen 9 en half 6 niet thuis bent. Ga nooit meer op vakantie, want je autoreply geeft aan dat je weg bent. Buitenlands zakenreisje? Zwijgen zul je. En zullen inbrekers dan echt zo dom zijn om aan te nemen dat als jij niet thuis bent, er ook niemand anders thuis is? Dusss.... maak dan wat nuttigs en unieks. Integreer Flickr in het geheel zodat ook direct duidelijk is wat er te halen valt, op PleaseRobThis.com. Dan schrikken alle 1-celligen weer even en leeft de rest gewoon weer rustig verder.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief