Populairste jongetjes van de klas?

Blog
PR
Arusha Mau-Asam
26-06-2012


...In ieder geval de populairste heren op  5th Avenue. De befaamde Abercrombie & Fitch boys. De meeste mensen kennen de Amerikaanse winkelketen wel. Met name dames die in New York zijn geweest... Het merk waarvoor je in de rij moet staan voordat je de winkel op 5th in mag. De winkel die ergens aanvoelt als een club en waar de werknemers allemaal uit fashion magazines lijken weggelopen. Maar als je nou eerlijk, heel eerlijk bent -  zo bijzonder is de kleding an sich toch niet?

Tuurlijk, het zit allemaal lekker. Maar in de basis is het heel erg ' jeans and shirts.' De exclusiviteit die het merk heeft en uitstraalt zit 'm in de winkelbeleving die ze creëren -  en dat kunnen ze als de beste. Ook ik ga braaf in de rij staan om 'de show' over me heen te laten komen.

Bedwelmende exclusiviteit
Mensen in de rij laten staan voordat je de (exclusieve) 'club' in mag. De van gezondheid blakende verkopers (lees: lekkere kerels) die de imposante deuren voor je openen. Fancy gympen, goed zittende jeans en een nonchalant openhangend hemd. Mooie dames die je heupwiegend te hulp schieten, de muziek die (letterlijk) uit de boxen knalt, kleding netjes opgevouwen in kasten waar alleen het personeel bij kan zodat er altijd interactie met de klant is. Wel of niet enthousiast over het concept? Feit is dat het een unieke en opvallende winkelervaring is die doet denken aan een avondje uit. En dan de laatste A&F-troef, het bekende ' Fierce' parfum waarmee je bedwelmd wordt zodra je de winkel binnengaat en waar de aankopen en jijzelf nog een week na het bezoek naar ruiken.

Show your assets
PR stunts zijn er in alle soorten en maten. Daarbij is het uitvergroten van het product of de uniekheid van de dienst een succesvolle manier om aandacht voor een merk te creëren. Ambercrombie & Fitch maakte de volgende lipdub waarmee ze hun 'assets' weer even onder de aandacht brengen bij hun doelgroep die dit filmpje via social media veelvuldig bekijkt, deelt en verspreidt.

Dus op deze prachtige dinsdag zeg ik ladies: Enjoy :)!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief