PR Boekentip 3: Putting the Public Back in Public Relations

Blog
Opinie
Jody Koehler
07-10-2009


Op de achterkant van de derde PR boekentip staat een quote van Seth Godin. En ik vind 'm prachtig en vraag er even je aandacht voor; 'There will be two kinds of PR professionals in the future; those who read this book and get with the program, and the unemployed. Your choice.' Erg mooi... niet? Het gaat hier om het boek 'Putting the Public Back in Public Relations', geschreven door Brian Solis en Deirdre Breakenridge. Het boek bespreekt het veranderende DNA van public relations. In het voorwoord is een quote van Guy Kawasaki te lezen, geheel in Twitterstijl; 'Attention all marketing and PR people! Must-read new book by @briansolis @dbreakenridge: Putting the Public Back in Public Relations.' En ik ben het eens met Guy.

Toekomst PR
PR 2.0 een hype? Brian Solis bespreekt deze ontwikkeling inmiddels al meer dan 10 jaar. Veelal via zijn blog 'PR2.0'. Hij is op dit gebied, zonder enige twijfel, de expert. Dit feit alleen al, maakt het lezen van dit boek een must. Tijdens het lezen wordt al snel duidelijk wat de boodschap is; 'In het verleden behaalde PR resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.' Dat willen Brian en Deirdre meegeven. PR zoals velen het kennen is een stervende discipline. Journalisten verliezen invloed en delen het podium met de consument. PR professionals moeten toekomstbestendig worden en het nieuwe tijdperk accepteren. Uiteraard helpt dit boek daarbij. Met de juiste balans tussen theorie en tips navigeert het boek langs antwoorden en oplossingen. De titel 'Putting the Public Back in Public Relations' moet dus op de boekenplank staan. Gelezen en wel uiteraard.

Over de auteurs
Brian Solis is directeur van FutureWorks, een marketing en PR bureau uit Silicon Valley, en de grondlegger van de term PR 2.0. Hij is medeoprichter van de Social Media Club en blogger van het eerste uur. Zijn blog www.briansolis.com wordt als één van de meest invloedrijke marketing en pr-blogs ter wereld beschouwd. Eerder verschenen boeken van hem zijn The Art and Science of Blogger Relations en The Essential Guide to Social Media. Brian is op Twitter te vinden onder @briansolis.

Deirdre Breakenridge is President en Director of Communications van PFS Marketwyse, een marketing en public relations bureau uit New Jersey. Naast een carrière van ruim 20 jaar als PR professional is zij ook al enkele jaren actief als adjunct professor aan de Fairleigh Dickinson Universiteit. Als auteur kan Deirdre de volgende titels achter haar naam zetten; Cyberbranding, The New PR Toolkit en PR 2.0; new media, new tools, new audiences. Je kunt haar volgen via Twitter.

Het boek 'Putting the Public Back in Public Relations' is te bestellen via Bol.com of Amazon.