PR-bureaus moeten ethisch omgaan met Wikipedia

Blog
Opinie
Talitha Dirkzwager
13-06-2014
Wikipedia leeft al langere tijd op gespannen voet met de PR-industrie. En eigenlijk best wel terecht. Meerdere PR-bureaus bleken informatie over hun klanten op Wikipedia aan te passen. Niet op feitelijk niveau, maar negatieve zaken werden van pagina's over hun klanten gewist of aangepast. Geen aanpassingen ter verbetering van de informatie op Wikipedia dus, maar ter verbetering van het imago van de klant. En laat dat nu net niet de bedoeling van Wikipedia zijn...

Uiteraard gaan de meeste PR-bureaus wel ethisch om met Wikipedia. Ze passen alleen feitelijke onjuistheden over hun klanten aan, of laten de pagina zoals hij is. In een poging om de gespannen relatie tussen Wikipedia en de PR-wereld te verbeteren, hebben 11 gerenommeerde PR-bureaus afgelopen dinsdag een gezamenlijk statement gepubliceerd, waarin ze beloven dat ze geen pagina's van klanten zullen aanpassen, buiten de officiële kanalen om. Ze hebben dit publieke statement - heel toepasselijk - op Wikipedia gepubliceerd.

Het gaat om de volgende bureaus: Edelman, Ogilvy & Mather, Fleishman Hillard, Burson-Marsteller, Ketchum, Porter Novelli, Peppercomm, MDC Partners, Voce Communications, Allison & Partners en Beutler Ink.

Bill Beutler, Directeur van het laatstgenoemde bureau, vertelde eerder deze week in een reactie aan AdAge*: "Er is iedere keer weer een nieuw voorbeeld van iemand die met zijn hand in de spreekwoordelijke koektrommel betrapt wordt. Het is frustrerend dat iedere keer dat de PR-branche in het nieuws komt, het gaat om iets dat ze niet hadden moeten doen..." De heer Beutler was dan ook één van de organisatoren van een ronde tafel discussie in februari tussen diverse PR-professionals en redacteuren van Wikipedia over hun gespannen relatie. Het statement is voortgekomen uit dit gesprek.

Het statement begint met de erkenning van de unieke en belangrijke rol van Wikipedia als publieke kennisbron en van het feit dat eerdere acties door individuen in de PR-industrie geleid hebben tot de lastige relatie met Wikipedia redacteuren. Daarna wordt aangegeven dat het belangrijk is dat Wikipedia een objectieve en accurate encyclopedie blijft en dat communicatieprofessionals er goed aan doen om de regelgeving van Wikipedia te volgen.

De 5 'geboden' zijn als volgt geformuleerd:
  • To seek to better understand the fundamental principles guiding Wikipedia and other Wikimedia projects.
  • To act in accordance with Wikipedia's policies and guidelines, particularly those related to "conflict of interest."
  • To abide by the Wikimedia Foundation's Terms of Use.
  • To the extent we become aware of potential violations of Wikipedia policies by our respective firms, to investigate the matter and seek corrective action, as appropriate and consistent with our policies.
  • Beyond our own firms, to take steps to publicize our views and counsel our clients and peers to conduct themselves accordingly.
Eigenlijk zijn deze regels niet meer dan logisch. Wikipedia is echter wel blij met het initiatief: "Voor de eerste keer hebben PR-bureaus een duidelijk boodschap gecommuniceerd: ze willen recht doen aan zowel Wikipedia als hun klanten. Hoewel het slechts een eerste stap is in wat wellicht een lang proces wordt, is dit duidelijke statement hard nodig."

De tijd zal leren of dit initiatief navolging krijgt binnen de gehele PR-industrie, of dat er binnenkort weer iemand met zijn hand in het koektrommeltje betrapt wordt...

*Bron: http://adage.com/article/digital/top-pr-firms-edit-wikipedia-sly/293634/

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief