PR in de Benelux
Flinke uitdaging!

Nederland, België en Luxemburg. Drie buurlanden in Europa, alle drie klein. Tot zover de overeenkomsten. We willen het even hebben over de verschillen en wat dat betekent voor de PR aanpak. Twee jaar geleden hebben we ons Nederlandse bureau uitgebreid naar België. Daarmee zijn we getransformeerd tot een Benelux-bureau, met kantoren in zowel Rotterdam als Antwerpen. Voor ons voelde de uitbreiding van Nederland naar België als een logische stap. Maar door dat te doen, merkten we ook de vele verschillen die er tussen ons zijn. Die delen we graag.

Want stel: je werkt bij een Amerikaans merk en het is jouw taak om PR te doen in de Benelux, Europa. Dan zeggen wij: veel succes! En sterkte. Er staan je uitdagingen te wachten op het gebied van cultuur, taal en een rommelig medialandschap. Maar hey, er is ook goed nieuws. In onze (Engelstalige) whitepaper staat alles wat je moet weten over het beheer van PR in de Benelux. Het is speciaal geschreven voor PR-managers die campagnes en agentschappen in deze regio leiden, maar die niet (genoeg) bekend zijn met de cultuur van de landen, en nog belangrijker: de verschillen tussen hen.

Lees en leer
How to manage PR in the Benelux

Bekijk de whitepaper
MARIANNE KEMPS

“Het is cruciaal om te werken met plaatselijke PR-specialisten, die de markt en het medialandschap kennen. Binnen Europa heb je global trends zoals duurzaamheid. Alleen de invulling is anders. Daarnaast heb je de actualiteit. Daar moet je op in kunnen spelen en dat kan alleen als je ook daadwerkelijk de verschillende media in elk land ook effectief kijkt, luistert en leest.”

Marianne Kemps (Domino’s Pizza)
VALENTIJN BOUMAN

“Het medialandschap en de mediaconsumptie blijft zich zowel in Nederland als België ontwikkelen, maar niet per sé in hetzelfde tempo – of in sommige gevallen zelfs in een andere richting.”

Valentijn Bouman (adidas)
Laatste blogs
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

%s

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies.
Lees voor meer informatie ons privacystatement!