PR links week 25 ¬- 2011

Blog
Opinie
Marie Louise van Dorp
24-06-2011


Elke week plaatsen wij een overzicht van PR links op Coopr.nl. En dat doen we uiteraard met een reden. Gedurende de werkweek zien wij namelijk erg veel interessante PR links voorbijkomen. Nationaal en internationaal. Met interviews, cases, visies of artikelen. Online wordt veel geschreven over PR en social media. Wij hopen dat je dit weekoverzicht handig vindt. En mocht je zelf iets interessants tegenkomen? Neem dan contact met ons op. Plaatsen wij de link in ons volgende overzicht. Lees verder voor de links van deze week...

PR Links week 25 - 2011

Drie PR links voor wat je Niet moet doen rondom een persbericht
Ben je bezig met een persbericht? Deze week heb je via verschillende wegen advies kunnen ontvangen over wat je vooral niet moet doen rondom het schrijven en versturen van het persbericht. Mijn collega Jody schreef deze week het persbericht 10 domste dingen die je met een persbericht kunt doen. Freek Janssen schreef vandaag  8 redenen waarom je persbericht wordt weggegooid en op PR daily stond het artikel '5 reasons a reporter will delete your press release'.

5 punten die elke PR afgestudeerde niet moet vergetenHeb je net je scriptie ingeleverd en vakantie aan het vieren? Toch komt ook de vraag: 'waar ga je straks werken en wat ga je doen?' In dit stuk staan 5 punten waar je over na moet denken als je straks aan de slag gaat. Ook dingen waar je ook bij stil mag staan. Ben je namelijk al erg actief op social media en snap jij hoe je een relatie kunt opbouwen met je community? Dan ben jij absoluut van toegevoegde waarde voor een organisatie. Daarnaast ben je jong en je wilt wat. Een organisatie is blij met een jonge medewerker die hard werkt, lange dagen wil maken en dat ook nog voor een niet zo hoog salaris.

PR cases NLDinsdag 14 juni verscheen in het FD een artikel over de zorg in de pr-wereld over het eigen imago waarin o.a. collega Jos Govaart zijn gedachten over dit onderwerp deelt. Naar aanleiding van het artikel is Theo van der Meer een Facebook pagina start om PR cases in Nederland te verzamelen. Heb je een relevante PR cases die je met de rest van Nederland wilt delen? Plaats deze dan op de Facebook pagina.

Social Media revolution 2011Een mooie intro voor je presentatie of een goed filmpje om mensen de verrassende statistieken van Social Media te laten zien. Deze video geeft je inzicht in hoe belangrijk onze nieuwe manier van communicatie geworden is. Zo zijn er al universiteiten die geen e-mail adres meer aanmaken voor hun studenten maar alles via social media laten lopen.  Leuk om te bekijken!

LinkedIn reports men most savvy social networkersUit de infographic gemaakt door LinkedIn blijkt dan mannen socialer zijn dan vrouwen. Is het waar? Of heeft LinkedIn een goede kop voor een persbericht bedacht en komt er uit de cijfers van hun eigen onderzoek hele andere dingen. Dit is de vraag die Barbara Rozgonyi zich afvraagt. In deze post zijn de rest van de resultaten van het onderzoek te lezen. Dan kun je zelf beoordelen of de kop van het persbericht terecht is.