Pridestream: wat een gaaf project om aan mee te werken!

Blog
PR
Marlous Westra
22-07-2015
Normaal gesproken blog ik niet over de projecten waaraan we werken. Maar vandaag is dat anders. Omdat het project zo tof is. Op 1 augustus vaart er tijdens de botenparade van de Amsterdam Gay Pride een lege boot mee. Of nou ja, leeg... Er staan LED-schermen op én een camera die 360 graden beeld en geluid streamt. Via je mobiel kan je dus realtime 'meevaren'.

Alsof je op de boot staat
Op het moment van de botenparade kan iedereen over de hele wereld vanaf elk device live meekijken en ervaren hoe het is om op een boot te staan en toegejuicht te worden. Je draait je telefoon en ziet wat er op dat moment op de grachten gebeurt. Een fantastisch statement voor de vrijheid. Omdat iedereen over de hele wereld zou moeten kunnen zijn wie hij of zij is. Ook die mensen die dit niet kunnen of mogen.

Laat je gezicht zien
Iedereen die dit initiatief support kan nu al een persoonlijke foto of videoboodschap achterlaten via Pridestream.org. Deze beelden zullen op 1 augustus vertoond worden op de LED-schermen op de boot. Je kan dus als het ware nu al virtueel 'instappen'. Er is genoeg plek. Natuurlijk kan dit ook anoniem, door een regenboogfilter te activeren die ervoor zorgt dat je onherkenbaar in beeld komt.

Ultiem resultaat
Het ultieme resultaat zou natuurlijk zijn dat de stream eruit klapt bij een overload aan aandacht van mensen all over the world. Van mensen in bijvoorbeeld Oost-Europese en Afrikaanse landen waar homoseksualiteit wordt afgewezen. Die we met dit initiatief heel even kunnen laten ervaren hoe het voelt om door duizenden mensen toegejuicht te worden. Omgekeerd maakt de lege boot de mensen in Amsterdam hopelijk even bewust van het feit dat deze vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Deel de vrijheid
Het thema van de Gay Pride dit jaar is 'share'. Dit initiatief past daar perfect in en is het dubbel en dwars waard om zelf ook gedeeld te worden. Vandaar dit blog. Spread the word en vaar mee door je foto of video achter te laten op Pridestream.org.

http://youtu.be/0Uvt2EXSOlA