Rake awarenesscampagne tegen klimaatverandering

Blog
PR
Marlous Westra
01-05-2014
Collega Arusha blogte eerder deze week al over WNF en de Sea Star campagne. Ook ik stuitte op WNF. Dubbel op? In geen geval. Dit is een briljante awarenesscampagne tegen global warming, uitgevoerd in Paraguay.

Wat ik niet zie, is er nietWNF heeft continu de uitdaging om een brede problematiek onder de aandacht van de samenleving te schuiven. Aapjes die uitsterven op Borneo? Zie ik niet. Oceanen bedreigd? Ik leef niet onder water. Global warming? Heerlijk toch, een vroege en vooral lange zomer?

De issues die WNF moet bevechten zijn voor velen een ver van hun bed show. Terwijl klimaatverandering één van de grootste bedreigingen is voor de mens en natuur. De aarde wordt in een onnatuurlijk tempo steeds warmer. Dat komt onder andere door ontbossing en ons hoge energieverbruik. Beide punten zorgen ervoor dat CO2 als een deken rond de aarde blijft hangen. De aarde kan de warmte van de zon daardoor niet afgeven, met alle gevolgen van dien.

BijsmaakHoe vertaal je nou zo'n groot issue als de opwarming van de aarde naar iets kleins dat mensen wél aan het denken zet? Door het probleem letterlijk voor de voeten van de mensen te werpen. Hoe zou jij het vinden om zomaar op straat een kok tegen te komen die jou uitnodigt voor een uitgebreide lunch? En de lunch is heerlijk! De nasmaak wordt alleen wat bitter als je erachter komt dat er geen fornuis in de buurt is. De kok heeft het 'global warming menu' eigenhandig gekookt op een fornuis van stoepkrijt op het hete asfalt..

https://www.youtube.com/watch?v=rZNiP2ufp_Q

Dáár kan je niet omheenHoe klein het speldenprikje dat deze actie ter plekke geeft ook is, verandering begint altijd bij het individu. Als we allemaal wat bewuster zouden omgaan met ons energieverbruik, betekent dat wellicht een klein stukje van de oplossing. Deze mensen doen dat nu misschien al en zorgen er hopelijk voor dat andere mensen ook hun gedrag wat aanpassen.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief