Rotterdam: bruisende werkstad voor creatieve toppers

Blog
Opinie
Arusha Mau-Asam
16-04-2015
Ruim 10 jaar noem ik mezelf al een import Rotterdammer. Ik kom immers uit Arnhem, het oosten van het land. Geïmporteerd of niet, import voel ik me allang niet meer. Rotterdam is mijn stad. De stad waarin ik woon, leef én werk. Bij Coopr. Want wat is er nu fijner dan werken bij een bureau waar je iedere dag met plezier naar toe gaat, voor leuke klanten ín een van de gaafste steden van het land?

Rotterdamse mentaliteit
De aantrekkelijkheid van Rotterdam als werkstad werd voorheen altijd getypeerd door het zijn van een havenstad en de werkmentaliteit van de ras Rotterdammers. "Niet lullen maar poetsen", rechtdoorzee, met het hart op de tong. En al komen alle Coopr-medewerkers uit verschillende uithoeken, deze mentaliteit is er één die al dan niet genetisch in het DNA zit van al mijn collega's. Dus we zitten op de juiste plek met het bureau ;)

Wat maakt een stad de ultieme werkstad?
In een wetenschappelijk artikel van, Prof. dr. P.Th. van de Laar, Leerstoel voor de Geschiedenis van Rotterdam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, las ik dat de aantrekkelijkheid van een stad als werkstad wordt bepaald door de veelheid aan bedrijven en de daarbij behorende functies, goede bereikbaarheid en openbaar vervoer. Maar ook de sfeer en multiculturele omgeving alsmede het moderne imago worden genoemd. Nou, dat is in Rotterdamse toch dik voor elkaar? Toch legt Rotterdam het in de denkbeeld van mensen nog weleens af tegen hoofdstad Amsterdam als werkstad. Tijd dus om dit beeld recht te zetten.

Opkomst van creativiteit
Rotterdam is de afgelopen jaren steeds meer een broedplaats voor creativiteit geworden. De stad faciliteert flexibele werkplekken en moedigt creativiteit graag aan. Creatieve verzamelpanden zijn er genoeg en stuk voor stuk gevestigd in bijzondere, panden, zoals bijvoorbeeld het Schieblock, de Creative Factory in de Maassilo, en de Schiecentrale waar wij zitten. En creativiteit wordt doorgetrokken in ontzettend veel andere initiatieven, zoals de populaire Swan Market waar jong creatief talent zijn koopwaar aan de man brengt. Begonnen als Rotterdams initiatief en intussen georganiseerd in alle grote steden.

Goed is grootste en bereikbaar
Rotterdam is goed in grootste projecten en evenementen. Denk de Marathon Rotterdam, Rotterdam City Race, North Sea Jazz Festival, Motel Mozaïque. Maar denk ook aan De Markthal, De Rotterdam en het vernieuwde Centraal Station...Het duurt soms even maar dan heb je ook wat. Met de bereikbaarheid van de stad zit het wel goed en dat geldt ook zeker voor het OV. Heb je dat prachtige nieuwe Centraal Station gezien? Ik reis niet vaak met de trein, maar het is werkelijk een juweeltje om te zien en vanaf 'Station Kapsalon' ben je in no time waar je moet wezen.

A workday in Rotterdam
Dus beeld je even in...Je stapt de trein uit op Rotterdam Centraal. Door het mooie Centraal Station. In no time ben je met OV op jouw werkplek, of dit nou een creatieve spot is, een bureau of een groot internationaal bureau. Tijdens de pauze voeg je een hardloopronde in, door een van de grote groene parken van de stad, langs de Maas, of over de bruggen. Na het werk ga je voor een borrel nog De Rotterdam op om de zon te zien zakken, duik je het terras op bij één van de leuke restaurants op het Deliplein of in de Witte de With straat, eet je een hapje in of rond de Markthal om vervolgens terug te wandelen naar het intussen verlichte station. Ja, echt ik spreek uit ervaring...Rotterdam is dé stad om te werken.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief