Stop met werken. Start met drinken!

Blog
Opinie
Marlous Westra
14-09-2012

We kennen het allemaal wel. Een overvolle agenda en iets meer uren in de werkweek stoppen dan dat je overeen bent gekomen in je arbeidsovereenkomst. Een borrel plannen met collega's die dan vervolgens wordt uitgesteld want we zijn druk, druk, druk...

 



Work-life balance

Soms is de balans tussen werk en privé ver te zoeken. Maar iedereen houdt op vrijdagmiddag wel van een drankje, toch? Dat moet Absolut Vodka ook hebben gedacht. Om de workaholics in beweging te krijgen, werden ze in hun vertrouwde omgeving - de hoge kantoorgebouwen van Manhattan - opgeschrikt door een glazenwasser 'verkleed' als zakenman die de boodschap van Absolut recht in hun gezicht bracht.

Helemaal verantwoord is onderstaande video niet, wel briljant gevonden.



Workaholics

Het verrassingseffect van een man aan de andere kant van het glas is natuurlijk enorm, zeker op die hoogte. En helemaal als juist die persoon je ook nog uitnodigt voor een gratis vrimibo op het moment - zo na half zes - dat je eigenlijk zelf ook wel weet: nu overdrijf ik het een beetje...

Het idee voor de campagne is ontstaan door het op een totaal andere manier aan te pakken dan de concurrenten van Absolut. Die richten zich vooral op mooie vrouwen. Volgens Absolut is hun klant juist te vinden onder de hardwerkende kantoormensen. Wat haaks staat op de marktbenadering van andere wodkamerken.



De cirkel is rond

Ik zie er wel wat in. Zelf vind ik ook dat ik aan het einde van de werkweek een borrel heb verdiend. Met de glazenwasser bungelend voor het raam en met hun pay-off Find balance, Find Ultimat, is het cirkeltje van deze actie meer dan rond. Een goede balans tussen werk en privé zorgt uiteindelijk toch voor meer productiviteit op kantoor ;).

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief