Stressvol leven? Neem een huisdier

Blog
PR
Marlous Westra
25-11-2014
Nog twee dagen werken en dan ga ik genieten van een welverdiende vakantie in.. Zuid Afrika. Dat is aftellen maar ook aanpoten geblazen. Alle openstaande eindjes moeten weggewerkt worden. Met een to do lijst van nog 29 acties dácht ik alles te overzien. Tot ik net een telefoontje kreeg. Nog een dingetje erbij. Niet urgent maar moet wél even afgetikt worden. Morgen nog één dag op kantoor, donderdag een event in Groningen. En vrijdag wordt dé dag om de laatste bagage bij elkaar te rapen. Pff. Blij als ik zaterdagochtend in het vliegtuig zit!

Ontspanning is belangrijk
Stressvol is het nog niet, maar toegegeven, ik ben weleens relaxter geweest. Vakantie is natuurlijk de ultieme manier van ontspannen maar ook in het dagelijkse leven is ontspanning belangrijk. Je kan gaan hardlopen, een yogalesje nemen, heel veel chocola eten of gaan voor een massage. Maar je kan ook lekker knuffelen met dieren. Gek? Misschien een beetje. Toch toont onderzoek aan dat mensen met huisdieren een lagere bloeddruk hebben en minder stress.

Kitten therapy
Voor de kattenliefhebbers onder ons is deze casefilm van Purina. Zij grijpen de positieve invloed van huisdieren op het verminderen van stress aan voor hun campagne: kitten therapy. Op straat worden mensen gevraagd naar hun stresslevel, die zij moeten beoordelen op een schaal van 1 tot 10. Daarna worden zij uitgedaagd om aan de 'Free therapy' deel te nemen. Deze vindt plaats in een park in een glazen box. En zie wat er gebeurt...

https://www.youtube.com/watch?v=35T8wtmTbVg

Hier wordt je toch warm van? Natuurlijk, het is een inkopper. Katten, kinderen.. Logisch dat het mensen aanspreekt. Inmiddels is de video al bijna 5 miljoen keer bekeken op YouTube en heeft het al ruim 1200 reacties opgeleverd. Purina heeft het met deze ingrediënten maar wát makkelijk. Maar ze hebben wel een punt. Zo'n knuffelmomentje zou veel mensen goed doen. En ik kan het weten, mijn knuffel ligt nu naast me op m'n bureau.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief