Studenten en bejaarden leren succesvol samen via videochat

Blog
PR
Marlous Westra
13-05-2014
Mijn oudste zoontje wordt bijna 3. Hoog tijd om een goede basisschool te vinden. Afgelopen vrijdag had ik een afspraak bij een school voor Daltononderwijs. Geen idee had ik. Maar één van de conclusies was dat Daltononderwijs ervan uit gaat dat kinderen beter leren vanuit een intrinsieke motivatie. Met andere woorden, als een kind helemaal gek is van treinen, laat hem zich dáár dan in verdiepen. En niet in iets dat op dat moment op de agenda van de leerkracht staat. Klonk mij wel logisch in de oren.

"When you like it, you learn it"
Dat is de pay-off van een casefilm die ik vanmorgen tegenkwam. Gezien mijn oriëntatie op onderwijs de laatste tijd, voelde ik me daardoor aangetrokken. Het betreft een project van de CNA Language Schools in Brazilië. Het is geen keiharde campagne, maar wel iets waarmee de opleiding zichzelf differentieert. Hoe voor de hand het idee ook lijkt te liggen. Het biedt studenten de kans om verder te kijken dan hun eigen omgeving zonder dat ze daarvoor een spaarpotje moeten hebben om een reis over de grens te kunnen bekostigen.

https://www.youtube.com/watch?v=-S-5EfwpFOk

Het idee is simpel
Jonge Brazilianen willen graag beter Engels leren spreken. Dat leer je natuurlijk het beste van native Engelstalige mensen. En welke native Engelstalige mensen knopen maar al te graag een gesprekje met je aan en hebben daarnaast ook nog eens alle geduld van de wereld? Juist, oudere mensen in tehuizen die het heerlijk vinden om op de hoogte te blijven van wat die jongelui van tegenwoordig bezighoudt. Door de technologie is het natuurlijk geen enkel probleem meer om deze mensen aan elkaar te koppelen door middel van een videochat. Een échte win-win situatie met ook nog eens een sociale ondertoon.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief