The must knows of the week: MTV, stigmatiserende woorden en Coopr over 50 jaar

Blog
Trends
Rosanne Van Setten
04-11-2016
Naarmate het steeds kouder en donkerder buiten wordt, kruip je het liefst met een dekentje en een goede serie op de bank en vergeet je helemaal wat er om je heen gebeurt. Geen zorgen, na het lezen van dit blog ben je weer helemaal bij.

MTV Ema's

Het is een van de grootste evenementen in de muziekwereld: de MTV European Music Awards. En dit jaar worden ze gehouden in ons eigen stadje Rotterdam. Grote namen als Kings of Leon, Bruno Mars, One Republic en The Weekend komen dit weekend naar Nederland om hun zangkunsten te laten horen, hopend op die felbegeerde prijs. De Nederlandse rappers van Broederliefde wonnen woensdag al de eerste prijs: de beste Dutch act. Hiermee werd de MTV Music week afgetrapt. Collega's Monique, Dorieke en Talitha waren hierbij en ook dit weekend wordt er door Coopr hard gewerkt om te helpen de EMA's tot een groot succes te brengen. Wij zijn natuurlijk supertrots dat we hieraan mee mogen werken. Wie denk jij dat er gaan winnen?

Allochtonen en autochtonen

Deze week brachten overheidsinstanties CBS en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid het nieuws dat zij stoppen met de woorden 'allochtoon' en 'autochtoon'. Volgens de WRR zijn deze woorden niet meer precies genoeg en zijn ze stigmatiserend voor bepaalde bevolkingsgroepen. De woorden worden ook niet vervangen, maar er zal in de nabije toekomst worden gesproken over inwoners met een migratieachtergrond en inwoners met een Nederlandse achtergrond. Het idee hierachter is mogelijk dat bepaalde negatieve associaties die kunnen worden opgeroepen bij deze woorden, associaties die met jaren zijn opgebouwd middels berichtgeving door o.a. de media, ook zullen verminderen. Uit een poll op Volkskrant.nl blijkt echter dat driekwart van de stemmers níet van plan is om zelf te stoppen met deze woorden. Toch zullen we 'allochtoon' en 'autochtoon' binnenkort een stuk minder tegenkomen, denk ik zo. De woorden zijn immers ook ooit geïntroduceerd door de overheid.

Werken tot je 80ste
We worden allemaal ouder. Een meisje dat nu geboren wordt, kan verwachten 83 jaar oud te worden, een jongetje 80 jaar. De laatste jaren gaat deze verwachting snel omhoog en dus kunnen we niet meer allemaal op ons 65ste met pensioen, daarvoor zouden de zorgkosten te snel stijgen. We moeten dus langer doorwerken, in 2060 al tot ons 71ste. Ik begin me dan voor te stellen hoe Coopr er over 50 jaar uit zou kunnen zien als we er allemaal zouden blijven werken: een garderobekast vol rollators, overal grijze koppies achter de bureaus en brainstorms die uren duren omdat onze hersenpannen niet meer zo snel werken. Of misschien zijn we tegen die tijd overgenomen door PR-robots....wie zal het zeggen? Journalist Tonie Mudde heeft overigens een interessante mening over de verhoging van de AOW leeftijd, hierover kun je lezen in Volkskrant.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief