Twee nieuwe gezichten bij Coopr: Rachèl en Ingrid!

Blog
Coopr Nieuws
Jos Govaart
12-11-2014
Twee nieuwe gezichten op het kantoor van Coopr; Ingrid en Rachèl. Tijd om ze eens voor te stellen! Hieronder stellen ze zichzelf dus kort even voor. Dit is dan ook meteen de online vuurdoop; hun eerste blogpost! Hebben ze dat ook weer meteen gehad...

Rachèl: Wie, wat en waar...
Anderen zullen me omschrijven als gestructureerd en een echte planner. Daar kan ik me eigenlijk best wel in vinden. Dit zijn toch belangrijke eigenschappen voor in de PR wereld? Ik stel me even kort voor: Ik ben Rachèl en sinds september 2014 versterk ik het Coopr-team. Ik word voornamelijk betrokken bij consumer en lifestyle projecten of klanten. Hier ligt ook mijn interesse, dus dat vind ik helemaal leuk! Naast dat ik een PR dame ben, schrijf en kook ik in mijn vrije tijd voor mijn food blog. In het weekend hou ik wel van een feestje, maar ben ik ook op mijn runners te vinden in de buitenlucht. Mijn guilty pleasure? Zet geen grote zak (lees: 500 gram) M&M's voor mijn neus; je zult verbaasd zijn hoe snel die zak leeg is...

Waarom Coopr? Geen dag is hetzelfde, veel afwisseling én continue nieuwe uitdagingen... Dát is waarom ik o.a. gekozen heb voor het PR vak. Tijdens mijn studie wist ik al precies wat ik wilde gaan doen. Het vak trok mijn aandacht, toen ik mijn loopbaan mocht starten op de beauty PR afdeling van een internationaal luxe mode- en beautyketen. Na mijn studie belandde ik bij een internationaal PR bureau waar ik de PR activiteiten verzorgde voor consumer & lifestyle brands. Internationale klanten zoals Coca-Cola light, Herbalife, Grolsch en Florida Grapefruit behoorden tot mijn portfolio. Ik heb hier enorm veel geleerd, maar ik ben nog steeds niet uitgeleerd. Dit is meteen ook de reden waarom ik bij Coopr aan de slag wilde gaan. Ik wil het PR vak van binnen en van buiten kennen en waar kan dat anders dan bij een jong, groeiend bedrijf zoals Coopr?

De eerste twee maanden zijn als een speer gegaan. Voor rustig inwerken was geen tijd; er stonden gelijk een aantal leuke projecten op mij te wachten. Binnen anderhalve week stond ik al op een PR evenement in Amsterdam. De week erop nog een, én nog een... Ze hebben me meteen uitgedaagd. Erg leuk vond ik dat. Én nog steeds. Ik vind het erg leuk dat ik deel uitmaak van het Coopr-team.

Geen dag is hetzelfde. Heb ik nu hier niet meteen alle kenmerken omschreven waarom ik van PR hou? Ja toch?

Ingrid: van 020 naar 010
Een nieuw gezicht bij Coopr! Dus tijd dat ik me even voorstel. Ik ben Ingrid Hamers, 28 jaar en woon in Utrecht maar ben geboren en getogen in het mooie Brabant. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij een internationaal tech PR bureau in Amsterdam. Ik heb daar ontzettend veel geleerd van PR en alles daaromheen, maar na bijna 3 jaar werd het tijd om eens verder te kijken bij een ander bureau, en daar was Coopr.

In Amsterdam heb ik gewerkt voor grote internationale merken als Dell en Verizon, maar ook voor het start-up initiatief Startupbootcamp en één de hardst groeiende Nederlandse start-ups van de afgelopen jaren: Adyen. Daarnaast deed ik ook veel kortlopende lanceringsprojecten voor zowel B2B als B2C klanten.

Mijn keuze voor Coopr was geen moeilijke. In de loop van de jaren kwam ik ze online steeds vaker tegen en wat ik las sprak me aan: een Nederlands bureau dat hard aan het groeien is en vernieuwende initiatieven opzet. Toen ik de vacature voor junior consultant tegenkwam heb ik dus ook geen moment getwijfeld. En hier ben ik dan!

Naast mijn werk hou ik ervan om musea en exposities te bezoeken en voor het iets minder serieuzere vermaak kun je mij in het weekend ook vaak in een barretje vinden met een heerlijk glas wijn. Verder breng ik graag een weekend door in een andere stad (New York en Rome vechten allebei om de eerste plaats) en in de winter vind je mij ook minstens één week op de ski's in de sneeuw. En als echte Brabantse ben ik tijdens de Carnaval altijd even één weekje 'offline'.

Mijn eerste week zit er inmiddels op en ik voel me nu al thuis. Dat zegt denk ik genoeg!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief