Video: Apple's iPhone 5 voer voor creatieve inhaker Samsung

Blog
Opinie
Noesjka van der Helm
23-09-2012

Het blijft maar doorgaan. De soap tussen de 'cool brands' Apple en Samsung. De laatste trekt aan het kortste eind in de patentzaken, maar de hele vete biedt wel inspiratie voor een slimme inhaker. Met een dikke vette knipoog gebruik makend van de aanwezige kennis over de iPhone van Apple om hiermee het eigen product te promoten.

Creatieve knipoog
Komt Apple ooit direct op de markt met een 'af' product? Nope. Het design, het gebruikersgemak en de interface zijn echt top, maar je weet dat er altijd 2-3 versies later pas de specificaties inzitten die je eigenlijk mag verwachten. Daarmee toch nog topspeler zijn en het voorelkaar krijgen om bij de lancering mensen in de rij laten wachten. Aangejaagd door het, al dan niet opzettelijk, lekken van flarden van informatie over het nieuwe product. Dat is toch tamelijk briljant, maar misschien ook wel een beetje naïef van de fanboys en -girls die er toch iedere keer weer 'intrappen'.

This year we're finally getting al the things we didn't get last year.

 

We're going to get that for sure. Maybe not this time, but the next time. Right??

The next big thing is already here...
Samsung haakt hier op in, in de reclame voor de Samsung Galaxy S III. Niet door expliciet te noemen dat 'once you go Mac, you never go back' ooit heel vanzelfsprekend was, maar nu tamelijk achterhaald, maar door dat toch wel erg goed duidelijk te maken. Iets communiceren zonder de specifieke woorden te gebruiken kan soms zoveel meer effectiever zijn.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief