Video: humor, seks, herkenning

Blog
Opinie
Marlous Westra
12-10-2012


Content creëren is nodig om je doelgroep te informeren en te overtuigen van waarom het 'iets' dat je aanbiedt als organisatie, zo belangrijk voor hen is. Beeld en tekst van verschillende uitingen moeten de aandacht vangen en vasthouden.

Mix van ingrediënten
We herkennen het allemaal. Veel uitingen zijn vluchtig en hebben geen impact. Sommigen blijven hangen. Dat komt helaas vaak voor door oplopende irritatie. Maar het kan ook met een positieve bijsmaak. Bijvoorbeeld door de inhoud te brengen met humor of door in te spelen op emotie. Of om de uiting heel herkenbaar te maken. En natuurlijk het alom bekende sex sells. Niet alle makers van uitingen gaan even zorgvuldig om met deze ingrediënten. Daarbij komt nog dat goede humor in een uiting één van de meest lastige dingen om te nailen. Niet op de laatste plaats omdat humor zo persoonlijk is.

In balans
Aanstaande maandag zit voltallig Coopr voor een soort 'dagje op de hei' in een skybox van De Kuip. Ieder van ons heeft de opdracht gekregen om een fictieve pitch te doen. In voorbereiding daarop kwam ik de volgende video tegen die humor combineert met seks. Wat mij betreft in de juiste balans. En zit er ook niet wat herkenbaarheid in? Ehm.. het is in ieder geval wel voor te stellen.

De commercial gaat al even mee en zo zie je maar. Met de juiste ingrediënten en de balans daarin blijf je interessant. En natuurlijk sex sells. Op wat voor manier dan ook.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief