Video: leedvermaak goes viral

Blog
Opinie
Marlous Westra
18-03-2013

Online content wordt gedeeld als het mensen op de een of andere manier emotioneel raakt. Dat het dusdanig iets losmaakt dat maakt dat mensen het graag aan hun vrienden willen laten zien. Niet zelden betreft het dieren of baby's. Of het is leedvermaak. Andere mensen die in de zeik worden genomen. Dat is ook het geval in deze video van de week. Om het moment van schrijven tikt het aantal views bijna de 26 miljoen aan in de zes dagen dat de video online staat.



Echt of nep

Er zijn natuurlijk aanwijzingen om aan te nemen dat deze video in scene is gezet. Je ziet bij het slippen bijvoorbeeld al meerdere bandensporten op de weg. Tja. Is dat belangrijk? Blijkbaar niet. Het is vooral gewoon leuk om naar te kijken. De angst in de ogen van de verkoper is zo oprecht. Misschien als dát anders was geweest, dan had de video wellicht niet zo'n vlucht genomen. In dit geval, lekker belangrijk of het nep is of echt. Een viral is een feit.



Waarom delen mensen dit?

Collega Jody deelde al eerder een blogpost over de wereld van de viral video. Wat is het toch dat er voor zorgt dat wij video's met elkaar delen? Ook Remco Janssen gaf in een blog al 5 kritieke succesfactoren van het gaan vliegen van content aan. Het gaat in ieder geval om storytelling, niet om het product - in dit geval Pepsi Max. Het doel moet zeker geen reclame maken zijn. In deze video werkt het wiebelige beeld van de verborgen camera's natuurlijk supergoed. Het maakt de content spannend en de angst van de verkoper voelbaar écht. En daar houden wij van, een beetje leedvermaak.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief