Video: LG in de lift? Advertising versus pr

Blog
Opinie
Marlous Westra
26-10-2012


Wat is nou een betere manier om een product aan de man te brengen dan je publiek de usp's zelf te laten ervaren? LG ging hier wat ver in. Om te bewijzen hoe levensecht de kleuren zijn van het nieuwste beeldscherm, werden er negen van deze schermen op de vloer van een lift gemonteerd. Het binnengaan van de lift ging gepaard met wat vreemde geluiden en het flikkeren van het licht. Niet echt betrouwbaar. Vervolgens viel de bodem uit de lift.. althans, de schermen lieten dat beeld zien. En dat was even schrikken.

10 miljoen views
Het idee van deze brand experience is heel erg leuk. De liftschacht leek levensecht. Het bereik van deze actie is alleen niet groot. Hooguit een stuk of 20 mensen zijn de lift ingestapt. Maar de video die ervan gemaakt is, maakt indruk. Hij is in één week al meer 10 miljoen keer bekeken!

Bedrogen
En dan de downside. Het is nep, een fake. Helaas. Aan de reacties op YouTube te zien was de vloer blijkbaar een green screen waarop later de wegvallende vloer is gemonteerd. De mensen die zo levensecht een hartverzakking krijgen zijn acteurs.

Advertising versus pr
Als marketingstunt doet de video het natuurlijk geweldig, ruim 10 miljoen mensen wereldwijd weten nu van het nieuwe scherm. Pr wise is het niet zo fijn want wat is nou de waarheid? LG bedriegt de boel en mensen prikken daar doorheen. Weg authenticiteit. Welkom negatieve online buzz over deze verknipte advertentie. Desalniettemin is het idee mijns inziens lekker creatief en had het - als het echt was geweest - het merk een enorme boost kunnen geven. Nu is het voor mij helaas nét andersom.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief