Video: Red Bull geeft je vleugels

Blog
Opinie
Marlous Westra
25-11-2012

In eerste instantie begrijp ik het niet direct. De link tussen Red Bull en extreme sporten. Red Bull geeft je vleugels. Ja dat zal dan wel. Handig voor Felix Baumgartner aka Fearless Felix die van 39 km hoogte vanuit z'n luchtballonnetje sprong. Dat hij toch bijna dood was, is dan weer dat extreme waarvan Red Bull claimt dat dat past. Ook bij de Red Bull airraces ging het in 2010 bijna mis toen een vliegtuigje crashte. Gelukkig kwam de stuntpilot daar zonder kleerscheuren van af.



Stoer, risico, snelheid

Waarom wil je je merk daaraan verbinden? Omdat de thrill mensen trekt? De spanning en het risico? Het is toch bijzonder dat sporten zoals air racing, freestyle snowboarding en niet te vergeten het formule 1 racen zo snel gelinkt worden aan dit merk. Dat is knap gedaan. Bij het zien van de rode stier denk je aan stoer, risico, snelheid. En alle extreme sports associeer je met Red Bull. Meteen.



Goed bedacht

Na een beetje onderzoek blijkt het geen toeval dat Red Bull juist in de risicovolle sporten vertegenwoordigd is. Door het drinken van het drankje claimt Red Bull dat je scherper bent, een hogere concentratie hebt en meer energie krijgt. Precies wat je nodig hebt als je met je parachute uit die helikopter springt. Daarbij spreekt het ook nog eens jongeren erg aan, en laat dat nou precies de doelgroep zijn.



Giga publiek

Red Bull spreekt met hun sponsoring van spannende, risicovolle sporten een gigantisch publiek aan. Dat blijkt ook maar weer uit het volgende filmpje dat in tien dagen meer dan tien miljoen keer is bekeken!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief