Video: Tweets kunnen hard aankomen

Blog
Opinie
Jody Koehler
26-08-2012

Ik heb in de afgelopen 6 maanden privé steeds meer afstand genomen van social media. Eigenlijk zonder dat daar een directe reden voor was. Het gebeurde gewoon. Minder tweets, minder check-ins, minder likes en minder updates. De teugels van social media heb ik langzaam aan steeds iets meer laten vieren. Ik hoefde niet continue op Twitter te zijn, alle likes van iedereen te zien of op alle locaties in te checken. En heel eerlijk, ik vind het prima zo.

Social narcistisch?
Ik ben online nog steeds wel aanwezig en actief, maar ik bedank voor sommige zaken. Vind ik de wereld van social nu narcistisch? Ja, ontzettend. Erger ik me dood aan sommige Facebookupdates? Jazeker. Walg ik van #fail-tweets? Nou en of. En al die meningen over anderen? Ik kan prima leven zonder. Over al deze zaken ik dan weer offline zeuren als een ex-roker over sigarettenrook.  

Tweets kunnen hard aankomen
Vanuit deze persoonlijke ontwikkeling (laten we het zo noemen) vond ik het filmpje van TV Lab ter promotie van het programma #MentionTV erg interessant. Wie de video bekijkt ziet dat BN'ers het online niet altijd even gemakkelijk hebben. De keerzijde van hun beroemdheid krijgen zij namelijk dagelijks over zich heen. Ga hier jezelf maar eens na. Heb jij wel eens een mening gedeeld over een artiest, voetballer of politicus op Twitter? Of een #fail-tweet uitgestuurd over een bedrijf? Ik wel. Maar nu realiseer ik mij steeds beter wat de gevolgen kunnen zijn. Kijk zelf maar:

Ik heb me nu voorgenomen om bepaalde frustraties niet meer direct te delen online. Waarom zou ik? Wat helpt het? Voor wie doe ik dat eigenlijk? Wat zegt het over mij? Ik schrik als ik nadenk over de antwoorden. Soms is 'een adem in, een adem uit' dus een prima remedie. Even een korte pauze voor de actie. En liever direct, dan via volgers, friends of connectinos. Dat is fijn, voor mezelf... maar vooral ook voor de lezer.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief