Video van de week: de zwakte van herhaling

Vorige week gaven we het al aan. We nemen afscheid van de wekelijkse PR links. Dat hebben we, ruim een jaar, met ontzettend veel plezier gedaan. Maar het is tijd voor iets nieuws, iets wat meer toegevoegde waarde biedt voor onze lezers. Jullie zijn online inmiddels zo ‘connected’, dat onze rol als content curator van artikelen overbodig is. En daar zijn we eigenlijk alleen maar blij mee! Vanaf vandaag zullen we elke vrijdag een ‘Video van de week’ behandelen. Een bijzondere, hilarische, indrukwekkende of informatieve video. Video’s die inhaken op de actualiteit of ouwetjes die je gezien moet hebben. Eén ding is zeker, de video’s zullen allemaal ons vak raken. Vandaar trappen we af met een interview en de zwakte van herhaling.

Video van de week
Ed Miliband is een Britse politicus en sinds 2010 de nieuwe partijleider van de Labour Party. Vorige week ging hij even goed zitten voor een interview over stakingen in de publieke sector. Het was duidelijk welke kernboodschap hij wilde overbrengen. Zo duidelijk zelfs, dat de continue herhaling een zwakte werd. Miliband controleerde, op een negatieve manier, het interview en negeerde de journalist. Bekijk de video en kijk of je zijn kernboodschap herkent. Uitgeschreven ziet deze er ongeveer zo uit.

“These strikes are wrong at a time when negotiations are still going on. But parents and the public have been let down by both sides, because the government has acted in a reckless and provocative manner. After today’s disruption, I urge both sides to put aside the rhetoric, get around the negotiation table, and stop it happening again.”

Click here to view the embedded video.

Precies! En de journalist maar denken dat hij antwoord op zijn vragen zou krijgen. Ed herhaalde bovenstaande boodschap 6 keer binnen 2 minuten. Op exacte dezelfde manier. Niet slim, want anno 2011 wordt dan niet ‘de soundbite‘ maar het ruwe materiaal online met het publiek gedeeld. Met alle gevolgen van dien.

Video gespot die past bij deze rubriek? Mail jody@coopr.nl met een korte toelichting. Alvast bedankt!

FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

Gerelateerde berichten

%s

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies.
Lees voor meer informatie ons privacystatement!