Voor de leeuwen in PR (11): Brullen als een Leeuw!

Blog
Opinie
Mary-Grace van Leeuwen
27-08-2012

De 'zomerstop' is nu echt bijna voorbij en dat betekent aanvallen in pr-land! New business-gesprekken zijn al weken geleden gepland, nieuwe plannen en ideeën zijn al uitgewerkt of zweven nog onuitgewerkt in mijn hoofd. Het tropenrooster is voorbij en dus ben ik helemaal fit en fris om te gaan brullen als een leeuw!

Juist ja, ik ben er weer helemaal klaar voor. Al voordat de zomerperiode van start ging, heb ik een aantal gesprekken gehad met collega´s over mijn ontwikkeling. Hoe kan ik bijvoorbeeld groeien op bestaande klanten? Hoe ga ik om met werkzaamheden die ik niet leuk/moeilijk vind, hoe kan ik mijn presentatie-skills verbeteren, etc. Maar vooral ook over hoe ik meer mijn stem kan laten horen.

Een bescheiden welp
Soms heb ik weleens het idee van: hmm... ik had dit ook zelf kunnen voorstellen, maar omdat het niet 'mijn' project is, wil ik mezelf niet opdringen en wacht ik netjes totdat de opdracht mij gegeven wordt. Nu lijkt het net alsof ik heel passief ben, maar dat valt reuze mee. Bescheiden is misschien een betere verwoording. Maar dat gaat dus veranderen. Vanaf nu zal ik mijn tanden overal waar ik kan, inzetten en niet meer loslaten! Op deze manier wordt het voor mezelf ook duidelijk wat me makkelijk afgaat en waar ik nog moeite mee heb.

De weg naar een volwaardige pr-leeuw is nog lang, maar ergens moet je beginnen met een sprong. Daarbij vind ik het zelf ook veel fijner om zoals mijn collega Arusha ook altijd zegt: 'projectmatig te werken' in plaats van allerlei losse opdrachtjes doen voor verschillende klanten. Nu kan ik me focussen op een bepaald aantal accounts en werk van A tot Z afleveren. Dus Coopr-angels and Charlie's, be aware ;-)

Ben jij ook een PR-junior? Reageer dan vooral als ook jij tegen bepaalde dingen oploopt, op- en/of aanmerkingen of vragen en/of tips hebt. Door elkaars ervaringen uit te wisselen, helpen we elkaar om uiteindelijk volwaardige PR-leeuwen te worden! Tot over twee weken weer!

Mary-Grace

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief