Voor de leeuwen in PR (5): Ik ben in de overgang!

Blog
Opinie
Mary-Grace van Leeuwen
21-05-2012

Afgelopen week had ik het even moeilijk. De zon brak ein-de-lijk door. Mijn omgeving heeft het al maanden over 'lekker op vakantie gaan' of zijn op dit moment lekker op vakantie. Het peetkindje van mijn vriend bleef logeren en ik? Ik moest gewoon werken en aan m'n scriptie. Uit verveling en natuurlijk uit heel veel interesse heb ik twee masters gevolgd, waarvan er nog maar een is afgerond en de tweede dus hopelijk deze zomer. Met andere woorden: ik heb gewoon last van de overgangsfase van student-af naar het leven van een burgerlijke trut. Naja dat laatste is misschien een beetje overdreven, maar ik moet er wel onwijs aan wennen dat ik nu een vast ritme heb in mijn ooit zo onafhankelijke en vrije leven.

De overgang
Stiekem mis ik gewoon het late opstaan. Het kijken van series tot diep in de nacht. Mijn dag zelf kunnen indelen en natuurlijk die heerlijke vakantieperiode van minimaal 6 weken. Al heb ik nog steeds afkickverschijnselen van 6 maanden Mexico, maar goed dat terzijde. Dit jaar ga ik voor het eerst 'maar' 2 weken op vakantie. Daar kan ik nu serieus best depressief van worden. Net als van de weersvoorspellingen. Gisteren, zondag, zou het regenen, vervolgens zag ik uit m'n raam  alle terrasjes vol zitten (ja ik woon midden in het centrum van Rotterdam, dus mijn uitzicht is: Happy Italy, Vapiano, Van Zanten en Café Pol). Waar was ik? Ik had de zondag gepland voor mijn scriptie, dus daar heb ik ook echt aan gewerkt. Goed, dat is weliswaar mijn eigen schuld dat ik daar nu nog aan moet zitten, maar wat had ik anders gedaan op deze uiteindelijke zonnige dag? Want eigenlijk leef ik nog steeds niet als een echte burgertrut (maar erger). Ik werk vijf dagen in de week, zaterdag is scriptiedag dus vrijdagavond kan en wil ik niet al te gek doen en zondag mag ik dan een beetje relaxen (de was wegwerken, stofzuigen etc.).

What's next
Misschien krijg ik na het afronden van m'n scriptie alleen maar nog meer last van deze overgang. Dan heb ik namelijk voor het eerst in m'n leven, echt weekend! 'Joepie' zou je zeggen, maar ik weet echt even niet wat ik dan ga doen. Één ding weet ik zeker: ik ben dan zooo blij en opgelucht dat ik sowieso een feestje ga geven, als ik mijn geluk op schaal van 1 op 10 mocht uitdrukken, is het nu een 8 en na de scriptie hopelijk een 11+ en niet een -8 door de overgang. Ik ga al m'n oude hobby's weer oppakken (pianospelen) en ik ga weer sociaal doen. Hmm... eigenlijk heb ik best al wat plannen staan.

Even alle gekheid op een stokje. Zo zwaar heb ik het niet hoor, maar de afgelopen week was zo burgerlijk voor mijn doen. Ik moet gewoon wennen aan de omwenteling van student naar PR-junior en je leven eigenlijk opnieuw indelen. Gelukkig heb ik ook geen saaie burgerlijke 9 tot 5 baan en weet ik dat het helemaal goed gaat komen. En wat is er nou eigenlijk mis met op zondagmiddag lekker op de bank een filmpje kijken en dan halverwege in slaap te vallen? What matters most is how you see yourself...

Ben jij ook een PR-junior? Reageer dan vooral als ook jij tegen bepaalde dingen oploopt, op- en/of aanmerkingen of vragen en/of tips hebt. Door elkaars ervaringen uit te wisselen, helpen we elkaar om uiteindelijk volwaardige PR-leeuwen te worden! Tot over twee weken weer!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief