Voor de leeuwen in PR (6): Geduld is vies!

Blog
Opinie
Mary-Grace van Leeuwen
04-06-2012

Laatst kwam ik weer in aanraking met zo'n geweldig spreekwoord uit onze Nederlandse taal, namelijk: 'Geduld is een schone zaak' (nog irritanter wordt dit als men expliciet je naam erachter zegt). Dus: "Tja, geduld is een schone zaak, G-r-a-c-e." Heel irritant, maar goed, kom ik straks op terug. Als je de gezegdes woord voor woord zou analyseren slaan ze eigenlijk helemaal nergens op. Want waarom is geduld schoon? Waarschijnlijk omdat het zo moeilijk is om op te brengen, wordt het als een schone zaak ervaren. Hmm... Daar zit natuurlijk wel wat in.

Op het werk bijvoorbeeld ben ik altijd de schakel tussen onze klanten en bijvoorbeeld de journalisten en/of andere partners die betrokken zijn bij een bepaald project. Voor onze klanten ben ik 24/7 hun aanspreekpunt, aangezien ze mijn mail, telefoonnummer, Facebook, Twitter, etc. hebben. Dat vind ik helemaal niet erg, soms moet er snel geschakeld worden en dat maakt dit werk (de afwisseling) juist zo leuk. Ook als klanten of andere mensen het vak PR eigenlijk helemaal niet begrijpen. Ook dan ben ik er om mijn kennis over te dragen aan mensen die er, zo blijkt nog vaak genoeg, geen kaas van hebben gegeten.

1, 2, 3 .... 10
Maar goed, de klant blijft koning dus daar is geen discussie over mogelijk. Ik hoor trouwens al heel m'n leven dat ik geen geduld heb, want al na twee keer hetzelfde te moeten herhalen is mijn antwoord: "Neehee, je begrijpt het/me niet, het is zus of zo." Echt, mijn moeder kan hier wel tien blogs over schrijven. Werken met echte opdrachtgevers is trouwens wel een onwijze uitdaging voor mij. Ik moet nu echt tot tien tellen want anders zijn de consequenties niet te over zien. Dus om mijn baan te behouden wil ik er zeker een schone zaak van maken.

Net als van mijn scriptie trouwens, om nog even terug te komen op dit mega lange termijn project. Je kent het wel. Je weet dat je eraan moet zitten en je bent echt bezig met de laatste loodjes en dat men dan zegt. "Ben je al klaar met je scriptie? Of, "Je moet wel aan je scriptie he." Denk dan niet dat ik dan denk: "geduld is een schone zaak."

Ben jij ook een PR-junior? Reageer dan vooral als ook jij tegen bepaalde dingen oploopt, op- en/of aanmerkingen of vragen en/of tips hebt. Door elkaars ervaringen uit te wisselen, helpen we elkaar om uiteindelijk volwaardige PR-leeuwen te worden! Tot over twee weken weer!

Mary-Grace

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief