Vrouwen & PR

Vrouwen in PR. Je kunt er niet omheen. Niet alleen in Nederland domineren vrouwen de PR, dit is een internationaal gegeven. Net kwam de nieuwsbrief van PR Daily binnen, al snel viel mijn oog op 15 women share advice for succes and happiness in PR.’ Als mijn nekharen ergens van overeind gaan staan, dan is het wel van die ‘women-only-dingen’.

Met lichte irritatie opende ik dan ook het artikel en begon te lezen. Die irritatie maakte echter plaats voor herkennend gegniffel. Met name de quote van Gini Dietrich…Women tend to be our own worst enemies. (zo waar!) Rather then be catty, gossipy and mean (zo herkenbaar), work together, find common interest and support one another.”

Snelkookpan
Nu is het al redelijk onmenselijk om maanden lang 5 dagen in de week, ruim 8 uur per dag met mensen in een ruimte te zijn zonder enige vorm van irritatie. Dat is gewoon onoverkomelijk.

Zet een aantal amiteuze, concurrerende vrouwen bij elkaar en dan vergroot je dat effect. En ja, zelf heb ik daar ook heus wel eens aan meegedaan waarbij we (ik en mijn gesprekspartner(s)) instemmend ons geweten konden zuiveren met de overtuiging: “Dit is geen roddelen, nee, we hebben het er alleen over om ons hart te luchten.” Tsja, ook dat is roddelen… Maar het mooie: mannen doen het net zo goed!

Is dat alles?
Juist ook de andere vrouwelijke capaciteiten passen sluiten zo ontzettend goed aan bij het vak: relatiemanagement, de gesprekspartner aanvoelen, verhalen vertellen en situaties om kunnen buigen. Niet voor niets is er een overvloed aan vrouwen aanwezig in de PR-wereld!

Leestip
Vandaag is natuurlijk de grote internationale vrouwendag. De gelegenheid voor een blog met vrouwelijke pro’s. Persoonlijk blijf ik er bij dat verenigde vrouwen initiatieven (nu nog) niet direct ‘mijn ding’ zijn. Maar dat wil niet zeggen dat er geen inspirerende ‘power vrouwen’ rondlopen. Voor iedere vrouw in het vak (en ook voor de mannen) leuk om de quotes van de 15 PR toppers te lezen.