De Coopr Cultuur
Wat je moet weten over Coopr voordat je bij ons solliciteert
De Coopr Cultuur

Leuk dat je op onze vacaturepagina terechtgekomen bent. Er staan hier vrijwel altijd enige vacatures online. Maar of dit nu precies de baan is die er nu is, is altijd de vraag. We zijn bij Coopr voortdurend bezig om te kijken of we onze grenzen kunnen verleggen. Soms is dat door het mandaat dat wij bij klanten hebben iets op te rekken. Soms is dat door kwaliteiten toe te voegen die we nog niet in overvloed bezitten. En soms hebben we simpelweg door nieuwe klanten, behoefte aan extra capaciteit. En soms gaat er ook wel eens iemand weg bij Coopr. Maar wat we het allerbelangrijkst vinden aan mensen is het vormen van een hele fijne gemeenschappelijke cultuur. Daar besteden we veel aandacht aan en dat heeft er ook toe geleid dat we onszelf officieel Great Place to Work mogen noemen.

Opleidingsclub

De oprichters van Coopr, Jody en Jos, zijn respectievelijk voor Ajax en Feyenoord. Wat is de parallel met Coopr? Opleiden van talent. Wij geven mensen kansen om te groeien. Bij Coopr hebben we het organisatiemodel Holacracy omarmd, met aandacht voor mensen. Holacracy is een vorm van zelforganisatie. We passen dat sinds 1,5 jaar toe en leren nog elke dag. De volgende stap waar we nu middenin zitten is om er een eigen saus overheen te doen. De zaken die goed bevallen houden we, de zaken die het reilen en zeilen binnen Coopr onduidelijk maken, gooien we overboord. Die besluiten worden niet genomen door de directie, maar door een aanzienlijk deel van de Coopr organisatie.

Maar terug naar het groeien. Wij geloven dat je ons vak in de praktijk leert. Bij echte klanten met echte dilemma’s. Wij merken dat mensen die bij Coopr werken in vergelijking met leeftijdsgenoten bij andere bureaus en adverteerders sneller meer mogen doen. En heel vaak gaat dat goed. Dat betekent ook dat werken bij Coopr niet voor iedereen weggelegd is. Want het tempo ligt soms hoog en er wordt door onze klanten een hoog niveau gevraagd. Zij zijn A-spelers en wij vinden dat wij dat ook zijn. Maar er is veel meer dan presteren alleen.

Hoe leer je ons nu echt goed kennen?

Via de vacatureteksten leer je ons niet echt kennen. Misschien leren jullie ons wél iets beter kennen via onze ouders. Inmiddels organiseerden we al twee keer de “Bring in Your Parents” dag. Naar idee van onze klant LinkedIn. Bekijk onderstaande video maar eens:

Daarom hierbij een overzicht van de dingen die je moet weten over Coopr, voordat je bij ons solliciteert. Over wat we leuk en belangrijk vinden en over onze eigenaardigheden. Zodat je zeker weet of solliciteren wel echt een goed idee is…

Coopr Fun

Work hard, play hard. Je kent het cliché, maar het is wel waar… Tegenover veel hard werk, moeten ook ontspanning en plezier staan. En binnen holacracy hebben we zelfs een rol die daarvoor officieel verantwoordelijk is: Coopr Fun. Of het nu gaat om het vieren van Halloween, Sinterklaas of kerstmis. Of over een quiz om je collega’s écht beter te leren kennen? Ook een Coopr sportdag wordt genoemd als mogelijkheid.

Ook befaamd is de jaarlijkse Coopr-verjaardag. Die dit jaar voor de tiende keer gevierd wordt! Dus als je slim bent, zorg je dat je daar op tijd bij bent! Het belooft dit jaar een knaller te worden. In het verleden zijn we onder andere al met een personal shopper op stap geweest, hebben we Antwerpen, Texel en zelfs Londen onveilig gemaakt. Het gissen naar de bestemming zal binnenkort ongetwijfeld weer beginnen. Maar Jody houdt doorgaans zijn kaken stijf op elkaar. En Jos doet net alsof ie van niks weet.

Sinterklaasgedichten

Er zijn mensen binnen Coopr die een heus “Sinterklaasgedichten document” bijhouden. Met alle dirt over de collega’s. Want je weet maar nooit welk lootje je met Sinterklaas trekt… De gedichten kunnen soms behoorlijk scherp zijn. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het lijkt alsof we milder zijn geworden.

Sinterklaas bij Coopr
Rotterdams, maar niet alleen maar Rotterdammers…

We zeggen bij Coopr vaak dat we een echt Rotterdams bureau zijn, Dat heeft echter niets te maken met de woonplaats van de collega’s. Oprichters Jody en Jos wonen in Den Haag en Breda. En we hebben ook collega’s uit bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht of Delft. Het “Rotterdams” staat voor de mentaliteit. Gewoon aanpakken, geen blabla, maar doen!

We sluiten af met een aantal Coopr weetjes. Wist je dat…

  • Onze langste Coopr collega niet een man, maar onze Brabantse schone Marieke is! Onze studioheldin Esmee is het kleinste.
  • De gemiddelde leeftijd bij Coopr 34 jaar is. Amnah, onze junior grafisch vormgever is de jongste. De aanvoerder van onze studio Hans is met 60 jaar de oudste. Maar deze leeftijd zou je hem echt niet geven hoor!
  • We bij Coopr heul erg van lekker eten en koken houden? Ben je dus een foodfanaat, dan zit je bij ons goed. Het geeft echter niet als je minder enthousiast bent over kokkerellen hoor. Onze Hans trekt onze culinaire score namelijk flink naar beneden met zijn frikandellenverslaving…
  • We een lopend naslagwerk op film- en seriegebied binnen de Coopr gelederen hebben? Collega Monique weet alles over iedere film en serie van de afgelopen decennia. Het zou me niets verbazen als ze je de IMBD score ook nog kan vertellen. Dus zit je verlegen om de laatste Netflixtip, dan zit je goed bij ons!
  • We werken voor merken die we dagelijks tegenkomen? Dat is een bewuste filosofie. Dus je kunt op je adidas-sneakers, met een blikje Coca-Cola Zero in de hand, op je ING-rekening kijken of je nog genoeg geld op je rekening hebt om de via Lexa.nl gescoorde date te betalen in een mooi restaurant. Of dat de avond toch eindigt met Netflix & Chill 🙂
  • De Coopr-lunch gebracht wordt door de Buurtboer? Reuzelekker én gezond.
  • Er elke week kantoorfruit geleverd wordt.
  • Opvallend veel Coopr’s hun roots in het Brabantse land hebben. May I present the “Brabant Posse”: Anouk, Danny, Jos, Marieke, Noor & Michelle.
  • Je bij Coopr heeeeeel veel groen tegenkomt. We hebben alleen al 32 Sansevieria’s.

Maar om serieus af te sluiten: We willen bij Coopr een hele fijne werkgever zijn. We willen, dat als je ons ooit mocht verlaten, dat je dan als een betere professional weggaat, door de voordeur. We zijn trots op veel oud-collega’s die bij prachtige merken als Bol.com, Netflix, Viacom, Brooks en Coca-Cola terecht zijn gekomen.

Spreekt dit je aan? Bekijk dan een van de vacatures en reageer. Staat de vacature van jouw wens er niet bij? We staan altijd open voor aantoonbare kwaliteit.

FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

Reacties (2)

Hi Jos en Jody,
Als Ajax-fan, geboren in Rotterdam-Zuid, moet ik wel met een dikke grijns jullie cultuurpraatje lezen. Ik kan me niet voorstellen, dat kandidaten niet staan te trappelen. Ik als scrummaster in communicatie zou dat ook doen maar ja…ik ben zelfstandige arbeidsafvallige (volgens Wiebes dan) dus ik ga zeker niet reageren op jullie vaste banen.

Ik wens jullie de beste mensen toe en wie weet: tot NIMA;-).

José Dautzenberg

Wat een ontzettend leuke reactie José dank daarvoor! Arbeidsafvallige, krijg je daar veel punten voor bij Wordfeud?

%s

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies.
Lees voor meer informatie ons privacystatement!