Wat verdient een PR adviseur?

Blog
Opinie
Jody Koehler
10-01-2012
Een tijd terug schreef ik 'Wat verdient een social media manager?'. Toen gaf ik al aan dat onze krant elke zaterdag de rubriek 'Wat verdient een...' heeft. Altijd leuk om 's ochtends een onschuldig gokje te wagen op die vraag. En ja hoor, deze week stond het salaris van de PR adviseur centraal. En dat is altijd goed om te weten als je dit PR blog leest.

PR adviseur

Nu is er internationaal onderzoek gaande naar hoe PR moet worden gedefinieerd en wat dit betekent voor de PR adviseur. Check daarvoor ook 'Nieuwe definitie voor PR in de maak'. In De Telegraaf van afgelopen zaterdag werd het in ieder geval als volgt omschreven:Een public-relationsadviseur adviseert bedrijven en instellingen hoe ze effectief met verschillende publieksgroepen kunnen communiceren. Om dit succesvol te doen, wordt van de pr-adviseur flink wat creativiteit verwacht. De grootste uitdaging voor hen is om journalisten te verleiden om over een bedrijf of project te schrijven of een radio- of televisieonderwerp te maken. Of om klanten warm te krijgen om een beurs, congres of presentatie bij te wonen.

Salaris

Nu kan je heel veel vinden van deze omschrijving (en dat vind ik ook!), maar ik wil nu even stilstaan bij de bruto bedragen per maand. En dan toegespitsts op de 3 verschillende niveaus: starter, medior en senior. En waar ik ontzettend schrok van het salaris van een ervaren social media manager (€ 10.000,-!!) ben ik in dit geval een stuk milder. Volgens mij klopt dit beeld wel redelijk. En dat werd ook ondersteund door het correcte gokje van mijn vriendin.

Maar kun jij je ook vinden in deze finaciële indeling? En eerlijk... zit je hoger of lager? Ik ben benieuwd.

Gerelateerde blogs

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief