Wat verdient een social media manager?

Blog
Opinie
Jody Koehler
31-05-2011
Onze krant heeft op zaterdag een rubriek genaamd 'Wat verdient een...'. Wekelijks vraag ik mijn vriendin om even een gokje te wagen op die vraag; 'Oké, wat denk je. Wat verdient een recruiter bruto per maand?' of 'Deze is lastig hoor! Wat verdient een officier van justitie?'. Je zult begrijpen, we zitten er zo nu en dan ook echt flink naast. Deze week was het de beurt aan de meest moderne functieomschrijving van dit moment, die van Social Media Manager. Voor de volledigheid, de vraag was dus; 'Wat verdient een Social Media Manager?'. Het antwoord was shocking. Wat denk jij eigenlijk? Wat vind jij dat een Social Media Manager zou moeten verdienen? Ik gok dat je er trouwens wel wat Eurootjes naast zit.

Salaris

Ik zat er deze week in ieder geval flink naast. Een zeer ervaren social media manager verdient anno 2011 blijkbaar een slordige 8 á 10 duizend Euro. Hmm?? Wat?? Ding dong!! Hallo!! Ja, we lezen het goed. Een pilotensalaris ligt aan de horizon voor iedereen die 'als geen ander weet hoe Facebook, Twitter, Hyves, LinkedIn, YouTube zijn in te zetten voor een positieve merkbeleving of boodschap'. De begeleidende tekst leverde nog meer tenenkrommende momenten op, maar de klapper van de week was toch wel deze; 'Behaalde successen in het verleden en hoe groot je netwerk is, bepalen wat je waard bent'. OMG! !

Zeer ervaren Social Media Manager?

De jeugdige wereld die slechts nog studenten kent biedt nu al salarissen van het niveau hoogleraar. Volstrekte waanzin natuurlijk. Ik vroeg me direct af of deze journalist het verschil snapt tussen wat een Social Media Manager verdient... en krijgt. Trouwens, aan wie denk jij bij het horen van 'zeer ervaren manager'. Wie in Nederland vind jij in die categorie horen? Ik kon zo snel geen naam noemen. Jij wel? Ik ben zeer benieuwd. Wie vind jij in Nederland een zeer ervaren Social Media Manager? Dan tippen we hem of haar uiteraard ook even op dit salarisniveau. Wel zo social, toch?

Gerelateerde blogs