Wie wil nou een PR bureau op afstand?

Blog
Opinie
Jody Koehler
18-10-2011


Als PR adviseur mag je bij veel verschillende bedrijven een kijkje achter de schermen nemen. Ik vind dat gegeven persoonlijk nog steeds één van de leukste elementen van het vak. Inzichten krijgen in dat andere bedrijf, door een kop koffie te drinken met de oprichters van het bedrijf. Of rondgeleid te worden door iemand waar de passie voor het werk vanaf spat. In de eerste periode van een samenwerking tussen klant en bureau wordt hier vaak een programma voor opgezet. En het zijn vaak momenten waar je ontzettend veel van leert. Over management, interne lijnen en externe speelvelden. Je leert een beetje kijken, en zien, voorbij de grenzen van PR en communicatie. Maar er is meer dan alleen dat 'kijkje in de keuken'.

PR moet proeven
PR adviseurs moeten vooral ook kunnen proeven. Bij Coopr vinden we dat heel belangrijk. We willen niet teveel langs de zijlijn staan. Niet in de media rondom actuele PR cases en niet bij onze klanten. We willen niet slechts maandelijks aanschuiven in een vergaderkamer. We willen meedoen, cultuur opsnuiven, lunchen met medewerkers, praten over de markt en mensen kunnen feliciteren bij verjaardagen. En dat betekent dat je interne uren moet kunnen maken. Het liefst elke week een paar.

Relatie met PR bureau
En het lijkt zo vanzelfsprekend dat bedrijven hier ook een meerwaarde in zien. Dat ze het prettig vinden dat hun PR bureau dichtbij staat, intern mee kan schakelen en extern mee kan denken. Dat je elkaar zo overtijd beter leert kennen en ook beter kunt adviseren. Ja natuurlijk, zo'n relatie willen we allemaal! Maar nee, helaas. Sommige bedrijven houden hun PR bureau liever op afstand. Veelal in een uitvoerende rol, waarbij de toegevoegde waarde van de adviseur onbenut blijft en ver te zoeken is. Wie wil nou een PR bureau op afstand? Het is een vraag die wij onszelf soms moeten stellen na 'het kijkje in de keuken'. En ja, dan stuit je nog voor het proeven wel eens op een bittere nasmaak. Maar zoals ze zeggen, een relatie komt altijd van twee kanten.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief