Zevende editie Coopr Academy start; studenten aan de slag voor Fairphone!

Blog
Coopr Nieuws
Shelly Delwel
22-02-2023
Yes, de kop is eraf. Wij zijn weer gestart met de alweer de zevende editie van de Coopr Academy. Tien enthousiaste internationale Bachelor- en Master-studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam [EUR] zijn op basis van een persoonlijke pitch geselecteerd voor deelname aan dit Practical Honours Programme. Onze collega’s bij Coopr begeleiden de studenten in vijf interactieve sessies aan de hand van het Coopr Model om de studenten wegwijs te maken in de wereld van (Brand) PR en Corporate communicatie.
  
Fairphone pitch
De studenten, die opgedeeld zijn in twee groepen, gaan dit jaar aan de slag met een case voor onze klant Fairphone. Zo kunnen zij hun kennis gelijk omzetten in de praktijk voor een echte klant. De studenten mogen zich verdiepen in de wereld van duurzame telefonie en werken aan een geïntegreerd PR- en communicatievoorstel. Deze mogen zij tijdens de laatste sessie pitchen aan een professionele vakjury, bestaande uit vakmensen van de EUR, Coopr én Fairphone. Een leerzaam en spannend moment voor de studenten, waarbij altijd creatieve ideeën naar voren komen. Nu al weer zin in deze sessie om al hun ideeën aan te horen!  

Internationale club studenten; van Duitsland tot Vietnam
Ook dit jaar was het enthousiasme voor Coopr Academy groot. Zo waren er dit jaar meer dan 30 aanmeldingen voor de Coopr Academy vanuit de studies; International Bachelor Communication and Media, en de aanvullende Master-programma’s Media & Business, Media & Journalistiek, Master Media & Creative Industries, Media Culture & Society. In de geselecteerde groep komen verschillende nationaliteiten samen. Super dat er zo met diverse ‘brillen en perspectieven’ naar het vraagstuk van de klant gekeken kan worden. Zo zijn er studenten uit Duitsland, Oekraïne, Spanje, Roemenië, Vietnam en Nederland. Bij een succesvolle afronding van het programma, krijgen zij een officiële aantekening op hun diploma. Samen met het top Coopr Academy-team bestaande uit; Noortje, Lotte en ikzelf (Shelly), en alle collega’s die een sessie geven voor de studenten, kijken wij weer uit naar een geweldige editie van de Coopr Academy!  

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief