Zit je er klaar voor?

Blog
Opinie
Dorieke Cieremans
12-07-2016
Grote kans dat je zit als je dit artikel opent. Dus voordat je verder leest: pak het artikel er even bij op je mobiel en wandel een rondje. Gisteren werd namelijk bekend dat wij in Nederland nogal fan zijn van zitten. We brengen gemiddeld 9 uur per dag zittend door. We zitten het meest van alle Europeanen! Hogeropgeleiden zitten meer dan lager opgeleiden. Vaak heeft dit ook te maken met kantoorbaan vs. fysieke baan. Volgens sportarts Wout van der Meulen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht is zitten zelfs het nieuwe roken! Hoogste tijd om die beentjes in beweging te brengen, maar hoe kun je tijdens werk aan lichaamsbeweging doen? Hier vier tips om tijdens die 8 uur werk toch aan de nodige beweging te komen.

Lopend vergaderen
Buiten vergaderen zorgt voor minder afleiding, je bent productiever, je wordt creatiever én je bent in beweging. Wat wil je nog meer! Onderzoekers van Stanford University zeggen dat het creatieve denkvermogen zelfs met 60% stijgt. Het wandelend vergaderen is dus vooral bevorderlijk voor de creativiteit, dus probeer het eens tijdens de volgende brainstorm.

Kantoorgym
Je hoeft natuurlijk niet altijd achter je computer vandaan voor wat work-outs. Die billen kan je makkelijk trainen achter je bureau. Aanspannen maar! Ook het rollen met de bureaustoel zie ik helemaal zitten. Ideaal voor de benen, maar door jezelf naar het bureau en terug te duwen werk je ook aan de armspieren. Go for it!

Wandelen tijdens je lunchbreak
De meeste simpele van de drie: een kleine wandeling tijdens je break. Wat frisse lucht kan nooit kwaad. Neem een collega mee, dan laat je je ook van je sociale kant zien. Twee vliegen in een klap.

Neem de trap
Niet zo lang geleden was de 'Nationale traploopweek'. Voor mij een reden om 7 verdiepingen omhoog en omlaag te lopen. Ik was apetrots op mezelf. Het voelt toch als een kleine work-out als je boven komt. Aanrader dus!

Wil je in je vrije tijd toch even bewegen, maar vind je alle sporten stom? Dan kun je natuurlijk altijd nog meedoen aan de Pokémon rage. Succes met bewegen. Wij zien de inspirerende foto's wel tegemoet!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief