Zomerhitte op kantoor... 6 pr-tips om het hoofd koel te houden

Blog
Opinie
Mary-Grace van Leeuwen
23-07-2013


Men heeft het al over een hittegolf, dat vind ik persoonlijk iets te overdreven, maar een ding is zeker: Het voelt nu toch echt als zomer aan in Nederland. Heerlijk vind ik het! Zeker wanneer het weekend is en je ook echt van het weer kunt genieten. Toch moet er ook gewerkt worden en moet je het hoofd koel houden. Maar hoe? Zwetend en puffend kom je het kantoor al binnen en dan is de (werk)dag niet eens begonnen. Naast het dragen van frisse en luchtige kleding heb ik ook andere tips voor je om goed pr-advies te blijven geven.

1. Vroeg beginnen
De zon komt al iets voor zessen op dus snoozen totdat de zon opkomt zoals in de winter is niet meer nodig. Kom je bed vroeg uit en voer je eigen tropenrooster in, wel in overleg met je baas natuurlijk. Desnoods werk je eerst al een paar uurtjes vanuit huis voordat je naar kantoor gaat. Zo kun je ook weer vroeg weg.

2. Buiten lunchen
Frisse lucht is belangrijk. Zeker voor de hersenen. Lunch daarom voor de verandering eens lekker buiten en pik wat zonnestralen mee. Of ga aan een zuurstoffles hangen en voor je het weet is het pr-plan voor Q3 en Q4 in no-time af.

3. Pootje baden
Houd het hoofd koel door je voeten even lekker in koud water te dompelen. Je moet scherp blijven, maar met die hitte word je zo loom dat je niet vooruit te branden bent. Pak gewoon een emmertje met koud water en baden maar. Wedden dat je hoofd weer koel wordt en je de beste ideeën hebt tijdens de brainstormsessie.

4. Meer pauzes
Door de hitte neemt je concentratievermogen af. Bouw daarom iets meer pauzes in dan normaal. Maak een ommetje om het kantoorgebouw en merk dat dit tegelijkertijd goed is voor je creatieve flow. Vol nieuwe ideeën keer je terug naar je werkplek en schrijf je dat persbericht waar je al heel de ochtend mee bezig bent in een keer perfect uit.

5. Small talk
Bang voor chagrijnige journalisten? Het is nu veel makkelijker om met journalisten een gesprek aan te knopen. Heel Nederland heeft 'last' van de hitte dus wederom is het weer een mooi gespreksonderwerp.

6. Keep calm
Zweten doe je toch wel, dus maak je vooral niet druk. Probeer juist rustig te blijven. Kleed je luchtig (maar niet te) en drink heel veel water. En... geniet er gewoon van zowel op kantoor als op het strand of anywhere else.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief