Fairphone investering

Fairphone heeft een investering van 49 miljoen ontvangen voor het maken van ethische smartphones. Met deze investering wil het bedrijf nog meer eerlijke en gerecyclede materialen gaan gebruiken.  
Doelstelling 
Het investeringsnieuws van Fairphonebreed onder de aandacht brengen bij het Nederlandse medialandschap en hier bereik voor realiseren onder top tier media.  
 
Inzicht 
Het afgelopen kwartaal waren investeringen in techbedrijven in Nederland op het laagste niveau van de afgelopen twee jaar beland. Toch heeft Fairphone een investering van 49 miljoen mogen ontvangen. 
 
Aanpak 
Om aandacht te genereren voor Fairphone en de ontvangen investering, hebben we proactief interviews gepitcht met de CEO en CFO om inhoudelijk toe te lichten waarvoor de financiering wordt gebruikt en om meer bekendheid te geven aan Fairphone's eerlijke en duurzame missie om de elektronica-industrie van binnenuit te veranderen. Daarnaast hebben we zorggedragen voor alle inkomende mediaverzoeken.Ook hebben we een persbericht uitgestuurd naar nieuws-, tech-, en businessmedia. 
 
Resultaat 
Onze nummer 1 en nummer 2 targets voor dit nieuws hebben een mooi artikel gedeeld waarin de kernboodschappen van het investeringsnieuws duidelijk terug te lezen waren. In totaal zijn er 25 items gepubliceerd over het investeringsnieuws met een artikel bereik van 4,7 miljoen, verdeeld in diverse online publicaties, printpublicaties in de Volkskrant en het Financieel Dagblad en een podcast-interview. 
 

Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief