‘samen voor statiegeld’ met innocent drinks

Sinds 1 juli 2021 zijn kleinere plastic flessen opgenomen in het Nederlandse statiegeldsysteem, maar smoothie- en sapflessen zijn hier nog van uitgesloten. Omdat een achtste deel van alle kleine plastic flesjes afkomstig is van sap en smoothies, zou het toevoegen van deze flessen de eenduidigheid van het Nederlandse statiegeldsysteem ten goede komen, de plasticinzameling verder uitbreiden en daarmee het plastic zwerfafval verder helpen verminderen. Kortom: vruchtensappen en smoothies moeten ook opgenomen worden in het Nederlandse statiegeldsysteem, aldus innocent!

Daarom start innocent de PETitie. Met de PETitie willen we zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen om zo het  voorstel, statiegeld op smoothie- en sapflessen, aan te kunnen bieden aan de Tweede Kamer.

Doelstelling
Vraag aan Coopr is om een (corporate) communicatieplan te ontwikkelen waarmee we de actualiteit van de invoer van het nieuwe statiegeldsysteem gebruiken om de duurzaamheidsboodschap van innocent onder de aandacht brengen.
Inzicht
innocent is blij met het nieuwe statiegeldsysteem. Zo blij, dat wij daar ook heel graag onderdeel van willen uitmaken. Help ons door de pet-itie te tekenen!
Aanpak
De campagne werd opgedeeld in twee fases, een aankondiging dat innocent de PETitie start om handtekeningen te verzamelen voor het verzoek op invoering van statiegeld op smoothie- en sapflesjes en een aankondiging van de eindstand aantal ingezamelde handtekeningen PETitie (11.287) en overhandiging aan de Tweede Kamer. Daarnaast hebben we social content gecreëerd in samenwerking met vijf influencers op het gebied van duurzaamheid en kochten we twee advertorials in bij Flair en VIVA.
Resultaat
De coverage bevat artikelen op nieuwsmedia, marcom media, duurzaamheidsmedia maar ook titels vanuit de voedingsmiddelenindustrie - allen earned coverage. De in totaal 97 items zorgden voor een bereik van 1.991.781 Nederlanders. ruim 11.000 handtekeningen en kamervragen. Een aantal maanden later zelfs werd innocent nog gevraagd voor een item bij Kassa met aandacht voor statiegeld op plastic flessen, en ruimte voor de boodschap van innocent.
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief