Coopr introduceert podcast Tweestrijd: #1: Culturele Diversiteit

Podcast
Tweestrijd
12-06-2020
Tweestrijd #1: Culturele Diversiteit
Vandaag brengen wij jullie graag de eerste aflevering van onze podcast "Tweestrijd”. Host van de show is onze Head of Corporate Communications, Renate Bus. Het format is simpel; Renate en ik gaan in gesprek over een actueel thema dat de wereld van corporate communicatie bezighoudt. Aan het einde van het gesprek vliegen we een expert in rondom het betreffende onderwerp. In deze eerste aflevering is dat Baba Touré, oprichter van Hammerfest.

Deze eerste aflevering is een bijzondere. Oorspronkelijk hadden Renate en ik het plan opgevat om deze week een eerste proefaflevering op te nemen, daarvan te leren en vervolgens met een eerste echte uitzending te komen. De actualiteit besloot echter anders, waardoor het belang van het onderwerp zorgde voor snelle actie. Het zal niemand ontgaan zijn; de vreselijke gebeurtenissen in de Verenigde Staten, de massale protesten wereldwijd onder de noemer Black Lives Matter die ook in Nederland plaatsvonden, waren ook bij ons gesprek van de dag. Intern. Wij lieten ons niet als collectief horen. Dat vonden we lastig. Deze aflevering gaat over het gebrek aan culturele diversiteit. En eerlijk is eerlijk, dat gesprek brengt ongemak met zich mee. Ook bij ons. Terwijl we normaal gesproken overal wel een uitgesproken mening over (durven) hebben. Baba was hier echter duidelijk over. We zijn in de positie om onze stem te laten horen en om een bijdrage te leveren aan de verandering. Ik denk dat hij gelijk heeft.

We zijn benieuwd wat jij vindt. Wat kunnen wij als industrie doen? En wat vind je van onze nieuwe podcast? Laat gerust een recensie achter via Apple Podcasts.

Luister via Soundcloud, Spotify of Apple Podcasts.