Werken bij coopr betekent

Wij geloven dat je het PR- en communicatievak in de praktijk leert. Voeten in de modder en de mouwen soms opgestroopt. We zijn niet voor niets in de twee grote havensteden van de Benelux gevestigd: Rotterdam en Antwerpen. Binnen Coopr werken we voor onze klanten binnen twee expertises: Brand PR en Corporate Communicatie. Daarnaast hebben we specialisten in huis die diverse trainingen verzorgen.
" Een heel fijne gemeenschappelijke cultuur is onmisbaar "
Zelf ontwikkelen
Sommige collega’s voelen zich thuis in beide expertises. Anderen vinden het juist prettig om meer specialist te zijn. Er zijn altijd kansen om te ontwikkelen naar een andere expertise of type klant buiten de eigen comfort zone. Hoewel we dus geloven dat je in de praktijk het meeste leert, zijn we ook actief bezig met het verder brengen van vaardigheden via het talentontwikkelingsprogramma Coopr College. Hierin ontwikkel je adviesvaardigheden, leer je magisch presenteren en krijg je tips over project- en timemanagement. Vakinhoudelijk organiseren we maandelijkse inspiratiesessies over onderwerpen die op dat moment spelen in ons vakgebied zoals content voor jongeren op TikTok, duurzaamheidscommunicatie, discussies over prijswinnend werk en nog veel meer. Na dat denkwerk wacht na afloop ons Happy Hour, waarin we samen proosten op successen.
 
Kennis delen
Het delen van kennis heeft vanaf de dag van oprichting centraal gestaan bij Coopr. Via meer dan 2.000 blogs, podcasts, events met Amerikaanse topsprekers én merken delen wij onze kennis. En ook niet in de laatste plaats via Coopr Academy. Onze jarenlange samenwerking met de Erasmus Universiteit en de KdG Hogeschool. Elk jaar stelt een echte opdrachtgever van Coopr een vraagstuk centraal waar gemotiveerde internationale studenten gedurende twee maanden aan werken. En elk jaar is er een winnaar. En het kan, zo is gebleken, ook een opstapje zijn naar de start van een carrière bij Coopr!
 
De Coopr Cultuur
Bij Coopr willen we grenzen verleggen. Van onszelf, onze opdrachtgevers en ons vakgebied. Om dat voor elkaar te krijgen is een hele fijne gemeenschappelijke cultuur onmisbaar. Daar besteden we veel aandacht aan en daarom staan er ook een aantal cultuurwaardes centraal:

 • Collegiaal en betrokken
  Het is soms hard werken in pr-vak. Zeker rondom pitches, persevents en activaties. Een avondje doorwerken of iets in het weekend doen, hoort er soms bij. Wij vinden dat geven en nemen in balans moeten zijn en daarom hebben we bij Coopr al jaren een onbeperkt aantal vakantiedagen. Als jij die twee dagen extra even nodig hebt om bij te komen, dan doen wij daar als club niet moeilijk over. Speelt er iets privé bij jou of jouw kinderen of weet je niet zo goed hoe je een probleem in je werk aan moet pakken? Dan hebben we vele luisterende oren. Praat je liever met iemand anoniem? Dan kun je terecht bij onze vertrouwenspersoon of bij het platform Open-Up.

 • Resultaatgericht en doordacht
  Wij vinden zowel onze klanten als onze collega’s A-spelers. We streven dus elke dag naar de slimste oplossingen voor onze klanten. Oplossingen die hun doelstellingen behalen. Soms zijn die groot en meeslepend, soms zijn die klein en slim. Even dat stapje extra zetten of iets verder nadenken is typisch Coopr.

 • Ondernemend en verantwoordelijk
  Grenzen verleggen begint altijd bij eigen initiatief. Het lef hebben om een vraag te stellen aan de klant of om het budget te vragen wat nodig is voor succes. Maar ook naar je collega’s toe. We vragen binnen ons bureau elkaar om hulp en durven daarbij ook onze onzekerheid te tonen. Eigenaarschap tonen voor je werk is iets wat wij hoog waarderen.

 • Eerlijk en direct
  Bij bureaupitches evalueren wij altijd kort na de pitchpresentatie, en dus ook altijd voordat de potentiële klant de uitslag aan ons communiceert. Want we kijken altijd in de spiegel, ongeacht de uitslag. Intern is dat niet anders en daarom organiseren wij regelmatig feedbackrondes. Een mooie manier om met elkaar te groeien.
 
Coopr Fun
Tegenover het harde werken voor onze opdrachtgevers staat ook ontspanning en plezier. Binnen Coopr hebben we hier zelfs officieel een team voor: Coopr Fun. Of het nu gaat om sportieve uitjes, borrels of het vieren van Halloween of Kerstmis. Of over een quiz om je collega’s écht beter te leren kennen. Befaamd is de jaarlijkse Coopr-verjaardag op 1 september. Het programma is elk jaar een verrassing en een goed bewaard geheim van het Fun-team. Wat we de afgelopen jaren zoals gedaan hebben? Denk aan schapendrijven in de Hollandse polder,catamaranzeilen voor de Spaanse kust, van dineren in het donker of powerboat varen op Texel. Collega’s liefdevol roasten heeft terrein gewonnen rond Sinterklaas. Er zijn zelfs collega’s die gedurende het jaar notities maken van alle stommigheden en dirt. Je weet immers maar nooit welk lootje van een collega je trekt.
 
bekijk ons team
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief