Workshop predictable surprises

Elke organisatie kent zijn kwetsbaarheden. Te vaak komen organisaties erachter dat hun proces op het gebied van crisiscommunicatie niet op orde is, als de crisis al gaande is. De vraag die elke organisatie regelmatig moet stellen is dan ook: ‘Is mijn crisiscommunicatiestrategie geformuleerd, gedocumenteerd en up to date?’ Of je nu al een plan hebt liggen of nog moet beginnen, een eerste stap is altijd om voorspelbare bedreigingen en kwetsbaarheden te identificeren. Daarom hebben wij de workshop predictable surprises ontwikkeld.

De workshop
De kernvraag voor deze workshop is: Wat kan er gebeuren dat uiteindelijk tot een crisis leidt, maar op dit moment niet echt gebeurt? Een ‘predictable surprise’ is een gebeurtenis die zou kunnen gebeuren, en:
  • Waarvan tenminste sommige mensen zich bewust van zijn.
  • Die na verloop van tijd erger wordt.
  • Kan ontaarden in een crisis.

Tijdens de workshop kom je erachter dat sommige issues niet worden erkend en geprioriteerd door je organisatie. Ook is een effectieve reactiestrategie dan vaak niet gedocumenteerd of up to date. Deze workshop biedt daartoe input. Als vervolg op deze training helpen we dan ook graag met het maken van bijvoorbeeld een crisisresponseplan.

Details
Voor wie: Bestuurders, lijnmanagers en communicatieprofessionals
Trainer: Jos Govaart
Duur en tijden: Een dagdeel (4-6 deelnemers)

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief