5 essentiële online tools

Enige tijd geleden schreef Jody over het initiatief #PRstack. Deze website bied een overzicht aan van meer dan 250 online tools voor PR professionals. Super handig, maar voordat je alle 250 tools hebt uitgetest ben je wel even verder… Daarnaast zijn ook niet alle tools even bruikbaar voor ons als Nederlanders. Om het kaf van het koren te scheiden, hierbij een overzicht van 5 online tools die ik zelf vaak gebruik voor verschillende doeleinden:

1. Toggl
Ben jij aan het eind van de maand ook altijd aan het terugzoeken hoeveel uur je nou eigenlijk op klanten of projecten hebt gewerkt? Dan bied Toggl zeker uitkomst. Toggl is een hele eenvoudige cloud based time-tracker die je in staat stelt om bij te houden hoeveel uur je gewerkt hebt aan een bepaald project en geeft ook een mooi en duidelijk overzicht van je productiviteit. Je moet er wel een gewoonte van maken om het te gebruiken, maar zodra je eenmaal inziet hoe efficiënt het voor je is, kan je niet meer zonder!

screenshot-website-3

 

2. Followerwonk
Op zoek naar de juiste personen? Followerwonk is een social analytics tool, waarmee je onder andere kunt zoeken in Twitter bio’s van personen. Dat is heel handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar invloedrijke personen of media over een specifiek onderwerp. Deze personen kun je vervolgens rangschikken op onder andere het aantal tweets, hoeveel mensen ze volgen en hoe veel volgers ze hebben.

Schermafbeelding 2015-06-18 om 22.57.22

3. Hemmingway App
De Hemmingway App is een tool waarin je jouw Engelse teksten kunt plakken en door de tool kunt laten checken op lengte, complexiteit en meest voorkomende fouten. Zie het als een hele geavanceerde spellingchecker. Als je tekst een highlight krijgt, worden suggesties gegeven welke aanpassingen je kunt doen om de tekst beter leesbaar te maken.

Schermafbeelding 2015-06-18 om 22.58.11

4. Issuekalender
Oké, niet echt een online tool, maar wel een handig hulpmiddel. De Issuekalender is een jaarkalender waarin alle dagen staan waarop je eventueel met projecten kunt inhaken. De kalender biedt een overzicht van allerlei maatschappelijke onderwerpen die op de agenda staan en deze wordt regelmatig geupdate. Je kunt bij de kalender ook zoeken op categorie, bijvoorbeeld ‘Sport en Beweging’, waarna je een overzicht krijgt van relevante dagen die hier mee te maken hebben. Bijvoorbeeld de Buitenspeeldag en Nationale Sportweek.

Issuekalender-20143

5. MozBar
MozBar is een tool die je kunt gebruiken in Google Chrome en geeft veel inzichten over de website die je bezoekt. Zo zie je hoe vaak een pagina gedeeld is op social media en biedt het ook SEO tools aan. Je kunt er met deze tool bijvoorbeeld achter komen waarom een pagina van je concurrent beter in Google rankt dan je eigen pagina en hoe moeilijk het is om met een bepaald zoekwoord in Google hoog te scoren.

mozbar-v3-full

Wellicht kun jij deze tools gebruiken om je leven net even iets makkelijker en efficiënter maken! Mocht je zelf nog handige online tools hebben. Deel deze dan gerust in een reactie! 🙂

FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

%s

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies.
Lees voor meer informatie ons privacystatement!