Applaus voor de echte verhalenverteller

Blog
Opinie
Jos Govaart
14-09-2011

Vorige week was ik te gast bij de presentatie van de 4e Social Media Monitor. Mosterd na de maaltijd zul je wellicht denken. Ik ga het alleen niet hebben over de inhoud van de presentaties, de uitslag of de discussie over de onderzoeksopzet. Daarover is al genoeg gezegd.  Direct na afloop vroeg ik me af wat ik nu het leukste vond van de middag. Op 1 komt uiteindelijk toch het ontmoeten van een aantal mensen die ik alleen van Twitter kende. Op 2 kwam voor mij de lelijkste presentatie van de middag. Die was van universitair docent aan de VU Ivar Vermeulen. Wat mij betreft de verhalenverteller van de middag.

Sympathie winnen als spreker
Ivar Vermeulen won al snel de sympathie van het publiek. Hij had een spijkerbroek en overhemd aan. Prima, niks mis mee. Maar om zich aan te passen had hij toch maar een das om zijn nek gebonden. Want, zo stelde Ivar,ik spreek niet zo vaak voor het bedrijfsleven. Juist doordat zijn slides foeilelijk waren - met epische smileys- merkte ik ik dat ik écht ging luisteren naar wat hij te zeggen had. Ivar had een boodschap, wist dat met humor en verve te brengen en had daar geen 200 slides voor nodig. Hulde.

Op de picknicktafel, in de huiskamer of op de kruk.
Ik ben voor mezelf gaan nadenken wat ik de leukste presentaties vond die ik de afgelopen jaren heb bijgewoond. Een van de beste verhalen die ik heb aangehoord de afgelopen jaren was van Herman Konings. Een Vlaamse trendwatcher, die in een huiskamersetting een verhaal vertelde. Hier en daar ondersteund door een plaatje. Maar haast cabaretesk kon vertellen. Een hartstikke leuke ervaring.

Een aantal maanden geleden sprak Rijn Vogelaar over de Superpromoter-theorie bij Social Media Club Rotterdam. Hij deed dat buiten in de zon, op een picknicktafel, zonder enige slides. Het verhaal van Rijn kende ik allang. Zijn boek had ik ook gelezen, maar ik wist dat hij ontzettend leuk kon vertellen. Daarvoor ging ik dus.

In 2009 zag ik de "podcastpriest" spreken op de Social Strategy Talk. Nadat diverse bedrijven via zeer gelikte powerpoints en keynotes hun verhaal hadden gedaan, volgde een vraaggesprek tussen de eventhost en de podcastpriester. Ik vond het een verademing. Een gesprek op podium, een gesprek, met inzichten, humor en relativering, heerlijk.

Beleving is ook bij #AEW11 belangrijk
Morgen gaan we op deze plek bekend maken wie onze spreker zal zijn voor An Evening With...editie 2011. Mensen die eerder op ons event geweest zijn zullen vooral enthousiast zijn geweest over de setting, sfeer en de Q&A sessies achteraf. Daar hebben we bij het kiezen van de spreker van dit jaar dan ook weer nadrukkelijk rekening mee gehouden. We kijken niet alleen naar een goed verhaal, maar de avond moet ook amusant en entertaining zijn. Het is immers ook het feestje waarmee wij jaarlijks afsluiten.

Tip: vandaag kun je je nog aanmelden met €100,- korting door een mail te sturen aan marielouise@coopr.nl

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief