Lustrumeditie Coopr Academy van start

Blog
Coopr Nieuws
Redactie
26-02-2020


Het is alweer vijf jaar geleden dat wij zijn gestart met Coopr Academy. Deze editie is dan ook extra bijzonder, omdat wij ons lustrum vieren. Ook dit jaar hebben wij in samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam 10 internationale Bachelor- en Master-studenten geselecteerd voor deelname aan dit Practical Honours Programme. De professionals van Coopr begeleiden de studenten in vijf interactieve sessies aan de hand van het Coopr Model om de studenten wegwijs te maken in de wereld van PR en content marketing. De studenten gaan dit jaar aan de slag met een case voor Chaudfontaine, een drank uit het portfolio van Coca-Cola, om zo de opgedane kennis direct in praktijk om te zetten. In de laatste sessie zullen de studenten hun concept pitchen voor een professionele vakjury.

Aan de slag voor Chaudfontaine

Dit jaar vindt de lustrumeditie van Coopr Academy plaats. In de vorige jaren gingen studenten van EUR aan de slag met een case voor MTV, Warsteiner, Lexa en Pathé. Dit keer mogen zij zich buigen over een geïntegreerd PR- en content marketing voorstel voor Chaudfontaine. De studenten zijn opgedeeld in twee groepen en zullen op 17 maart hun ideeën pitchen voor een professionele vakjury, bestaande uit vakmensen van de EUR, Coopr én Coca-Cola. Het is weer een uitdagend vraagstuk, dus wij zijn weer erg benieuwd naar de ideeën van de studenten.

Selectie

Ook dit jaar zijn de studenten weer erg eager. Het is leuk te zien dat het animo onder de studenten om deel te nemen aan de Coopr Academy zo groot is. Zo waren er dit jaar 40 aanmeldingen voor de Coopr Academy vanuit de studies; International Bachelor Communication and Media, en de aanvullende Master-programma's Media & Business, Media & Journalistiek, Media & Cultuur en Media, Culture & Society. Na een selectieprocedure zijn tien van hen uitgekozen voor deelname. Het is een mooie mix van nationaliteiten. Zo hebben wij studenten uit Brazilië, Griekenland, Zimbabwe, Vietnam en Nederland. Bij succesvolle afronding van het programma, krijgen zij een officiële aantekening op hun diploma. Wij kijken weer uit naar een mooie en extra feestelijke editie!