Recap #CMFF: The biggest mistake is playing it too safe

Blog
Content Marketing
Annouk van Ommen
22-05-2017
Oh en dat hebben we geweten! Afgelopen donderdag 18 mei zijn we met 5 collega's naar de 4e editie van het Content Marketing Fast Forward event geweest. Het thema van dit jaar? Getting Content Marketing Done. In case you missed it, wij praten je aankomende weken graag bij.

Oneliners als 'The biggest mistake is playing it too safe', 'The bolder the braver', 'More about brains than about budget' en 'Take a leap of faith' vlogen je om de oren. Gelukkig bleef het niet bij oneliners maar waren het goede en sterke verhalen. Zowel bij het ochtendprogramma, waarin je in gesprek kon gaan met jouw expert naar keuze, als bij het middagprogramma welke absoluut niet safe was.

 

Great #presentations about #contentmarketing at #cmff event in #amsterdam pic.twitter.com/HxlAw9k8X2

- Herald mulder (@HeraldMulder) 18 May 2017

De uitdagingen van content marketing
Het Content Marketing Fast Forward event; Een dag vol 'ohja!' en inspiratie. Want content marketing is geen rocket science maar het is ook geen eitje. Al snel bleek dat er bij de vele aanwezigen (zowel klanten als bureau's) uitdagingen waren op het gebied van content marketing. Deze uitdagingen zullen een houvast zijn voor de komende blogs.
 • Hoe pak je autoriteit op een onderwerp?
 • Wat is en hoe maak je de juiste content?
 • Tone of voice, hoe praat je tegen je doelgroep?
 • Hoe distribueer je jouw content?
 • In het middagprogramma kwamen de uitdagingen van die ochtend ook naar voren. Nu verwerkt in inspirerende cases. De cases werden vol enthousiasme gepresenteerd en ook de nodige resultaten (ROI) werden besproken. Ik ga er nu niet verder op in, maar hierbij een kleine greep van de vele toffe cases: Vodafone case 'Get Owned', DoYourPartner.com en Mutual Rescue.

  Maar wat kunnen wij als Coopr met deze informatie en inspiratie?
  Naast het in gesprek gaan over onze eigen uitdagingen was ook het horen van de uitdagingen van andere aanwezigen erg inspirerend. Zo heb ik inzicht gekregen over de uitdagingen van bijvoorbeeld een advocatenkantoor, een goed doel, een uitvaartverzekering en een offshore bedrijf. Het blijkt dat deze uitdagingen soms dichterbij elkaar liggen dan ik dacht. En dat de strategie om met deze uitdagingen aan de slag te gaan (onafhankelijk van de branche) soms ontzettend veel op elkaar lijken!

  Het CMFF event heeft ons volop inspiratie gegeven om met bovenstaande uitdagingen aan de slag te gaan. Aankomende weken zullen we in onze blogs dieper ingaan op deze onderwerpen. Dus ben je benieuwd? Stay tuned!