Video: Maes, activerende content voor je Facebook pagina

Blog
Opinie
Marlous Westra
15-04-2013

 

Als merk wil je dat mensen over je praten. Daar haal je tenslotte je business vandaan. Voorheen kreeg je als bedrijf deze mond tot mond reclame niet altijd mee. Tegenwoordig is het mogelijk om deze gesprekken via social media tot in detail te kunnen volgen.



Iets met Facebook

Facebook wordt door veel merken nog steeds gezien als de place to be. Hier zien veel bedrijven de kans om een community te bouwen en het gesprek te faciliteren. Maar hoe vaak hoor je niet iets vaags als: we willen wat met Facebook? Of, ook een leuke: aan het einde van dit jaar moet ons aantal fans verdubbeld zijn? Zonder dat daar een kwalitatieve meter aan hangt..



Sociale functie

Om succesvol te zijn op Facebook moet je met heel wat zaken rekening houden. Houd in ieder geval altijd in je achterhoofd waarom mensen Facebook gebruiken. Het vervult in de eerste plaats een sociale functie: het onderhouden van contact met familie, vrienden en kennissen. Daarnaast kan het zorgen voor entertainment, ontspanning of nieuwsvergaring. Mensen gebruiken Facebook zeker niet om gezellig advertenties te bekijken.



Activerende content

Je moet hier dus bij het bepalen van je content als merk goed rekening mee houden. Je wil dat je content mensen bereikt, hun aandacht vangt en dat ze voor jouw specifieke content aan je blijven 'plakken'. Het ultieme doel is natuurlijk waardevolle interactie over je merk.



Maar hoe krijg je dat nou voor elkaar?

Natuurlijk is daar het belang van een goede contentstrategie. Er zijn voldoende artikelen geschreven die daar goede handvatten voor bieden. Soms heb je een beetje mazzel nodig, en soms zit de content gewoon goed in elkaar. Een voorbeeld van hoe een merk zich door middel van Facebook in korte tijd weer vol op de kaart kan zetten, zie je hieronder.



De sociale functie van familie

Het Belgische biermerk Maes speelt in op het primaire doel van Facebook: voorzien in de behoefte om sociale contacten te onderhouden met familie en vrienden. Maes is in België wat Jansen in Nederland is: één van de meest voorkomende achternamen van het land, en dat schept een band. De resultaten liegen er niet om. Binnen een dag kreeg de Facebook pagina van Maes er 75.000 nieuwe fans bij, inclusief de waardevolle interactie: de pagina behoorde even tot de 6% meest actieve Facebook pagina's wereldwijd.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief