Lancering Fairbuds XL - Fairphone

In mei 2023 werd de eerste koptelefoon van Fairphone gelanceerd: Fairbuds XL. Een volledige repareerbare koptelefoon met een duurzaam karakter. Na de lancering van de eerste generatie oordopjes in 2021, is de koptelefoon hiermee de volgende stap in de ontwikkeling van eerlijke en duurzame audioapparatuur door Fairphone. Met dit eerste modulaire audioproduct pioniert de onderneming opnieuw op het gebied van verduurzaming van elektronica. 
Doelstelling 
Het overall doel is om brand- en productawareness te creëren voor de Fairbuds XL. Aan Coopr de vraag om een PR aanpak voor de Nederlandse en Belgische markt te maken waarmee er earned media wordt gerealiseerd bij tech, business en lifestyle media en influencers.  

Inzicht 
Fairphone is marktleider op het gebied van duurzame elektronica door haar onderscheidende focus op mens en planeet. Naast smartphones en oordopjes breidt Fairphone hun aanbod verder uit met modulaire koptelefoons. Fairbuds XL zijn voor consumenten die op zoek zijn naar een duurzaam alternatief op de markt en vragen om verandering in de elektronica-industrie. Met de repareerbaarheid, het duurzame karakter en de hippe uitstraling spreekt de Fairbuds XL een brede doelgroep aan. 
 
 
Aanpak 
Voor de aankondiging van de Fairbuds XL hebben we verschillende persberichten uitgestuurdom de juiste messaging aan de juiste media outlet te bieden. Daarnaast is de aanbeveling van experts belangrijk bij de introductie van een nieuw product. Daarom benaderen we toptier tech media om de tech savvy doelgroep kennis te laten maken met de nieuwe, duurzame, repareerbare hoofdtelefoon. Zij hebben onder embargo de smartphone kunnen testen en reviewen voor een artikel op de lanceringsdatum. Ook lifestyle media en influencers zijn meegenomen in onze prepitch om barter-samenwerkingen op te zetten. Voor de gewenste doelgroep is de Fairbuds XL het perfecte, laagdrempelige accessoire om kennis te maken met Fairphone. We hebben afstand genomen van de technologische details en ons gericht op de ervaring om consumenten op een eenvoudige en toegankelijke manier kennis te laten maken met Fairphone.  

Resultaat
Meer dan 50 publicaties verspreid over zowel tech-, lifestyle- en nieuwsmedia als social content. Zo is de Fairbuds XL verschenen in een review in De Volkskrant en Het Laatste Nieuws en kregen we een item op RTL Nieuws. Ook outlets zoals Bright, Androidworld, TechRadar en DataNews reviewden de koptelefoon en verschenen er publicaties in o.a. Women’s Health, Vriendin, Marie Claire, Happy in Shape, Flair en Nina Magazine. In totaal is er een bereik van meer dan 14M gerealiseerd, verspreid over Nederland en België. 

Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief