'Heeft u ons persbericht ontvangen?'

Blog
Opinie
Jody Koehler
01-11-2012

Het is en blijft een dodelijke openingszin. Funest voor elke mediarelatie. Media nabellen nadat een persbericht is verstuurd. Voor velen een duidelijke 'no go'. Het algemene advies luidt dan ook: doe het niet. Journalisten ergeren zich er mateloos aan, waardoor resultaat veelal uitblijft. En ja, de zin 'En gaan jullie er iets mee doen?' maakt het alleen maar erger.
Taal, timing en relatie
boeken, de rest is ervaring en aanleg. En laten we, heel eerlijk, ook hier geluk niet vergeten. Bij het versturen van zoiets eenvoudigs als een persbericht komen al deze elementen samen. Zo is nabellen dus geen optie, maar wat dan wel?
Voorbellen!
Kun je een en ander op de mail zetten voor me?'. Het persbericht (of pitch) kun je vervolgens direct mailen. De kans dat de informatie gelezen wordt is door de inspanning van het voorbellen direct vergroot. En ja natuurlijk, hier gaat veel tijd en energie in zitten. Zie het dan ook vooral, los van het resultaat, ook als een investering in de relatie.
Kan nabellen dan echt, echt nooit? Natuurlijk wel. Als jij weet dat bericht A voor journalist B (die je persoonlijk kent) interessant is en je merkt dat hij of zij er niets mee doet, bellen! Vanwege de relatie en relevantie kan dat zeker.
Meer blogs over het persbericht
De 10 domste dingen die je met een persbericht kunt doen', '5 alternatieven voor een persbericht' en '10 verboden woorden in een persbericht'.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief