Voor de leeuwen in PR (7): Opnieuw 6 maanden uit de crisis! Hurray!

Blog
Opinie
Mary-Grace van Leeuwen
18-06-2012


2 januari 2012, dat was mijn eerste spannende werkdag hier bij Coopr en dat is alweer bijna 6 maanden geleden. Tijd voor een gesprek dus en jawel: een contractverlenging van 6 maanden!! Jeeh! De tijd vliegt echt voorbij! Via de link kun je trouwens zien hoe ik me destijds heb voorgesteld. Alles wat erin staat klopt nog, dus ook: de scriptie (jaja bijna af, eind augustus heb ik m'n cijfer) en de cursus Portugees begint trouwens in september. Maar wat heb ik nou geleerd de afgelopen 6 maanden?

PR à la Grace

Dat blijft toch een lastige vraag. Ik denk dat mijn collega´s mijn groei veel beter kunnen waarnemen en verwoorden dan ik zelf. Zij hebben (zo lijkt mij) toch een bepaald beeld van mij gehad toen ik hier binnen kwam en hopelijk een ander beeld nu, 6 maanden later. Voor mij was het en is het nog steeds een nieuwe fase in mijn leven en zoals al eerder te lezen was in een vorige blog begint die 'overgang' pas net. Het belangrijkste is dat ik in ieder geval het spel tussen media - klant - pr-bureau steeds beter begin te begrijpen en er mijn eigen spelregels aan toevoeg. Ik kijk bijvoorbeeld wel bepaalde handelingen af bij de 'seniors' hier en dan pas ik die op mijn eigen manier weer toe. Voor nu vind ik het belangrijk dat ik op mijn eigen manier klanten zo goed en zelfstandig mogelijk kan bedienen. Andere ideeën die ik heb en wil uitvoeren komen met de tijd, want ja, geduld is en blijft een schone zaak! Ook wil ik op de een of andere manier nog steeds interculturele communicatie combineren met PR. Dat is zeker weten mogelijk! Maar hoe en wat ... daar zullen nog vele brainstormsessies aan vooraf gaan (tips zijn altijd welkom natuurlijk). To be continued... that's for sure!

Coopr Angels

Dat Coopr geen belmeisjesbureau is, mag wel duidelijk zijn. Ik groei namelijk niet alleen, maar samen met Coopr. Nu 6 maanden later kunnen we weer meer en grotere stappen nemen en zullen de verwachtingen naar mij toe ook worden bijgesteld. Best wel eng, maar dat houdt me scherp. Het zou toch super zijn als Coopr - Rotterdam, later ook bestaat als Coopr - Mexico of Argentinië of New York of... ja ik hou van dromen, maar ben tegelijkertijd ook heel realistisch dus voor nu kan ik alleen maar zeggen dat jullie voor minimaal zes maanden weer kunnen genieten van mijn blog!

Ben jij ook een PR-junior? Reageer dan vooral als ook jij tegen bepaalde dingen oploopt, op- en/of aanmerkingen of vragen en/of tips hebt. Door elkaars ervaringen uit te wisselen, helpen we elkaar om uiteindelijk volwaardige PR-leeuwen te worden! Tot over twee weken weer!